daca dupa 11 zile de spitalizare in cazul unui accident de circ persoana ce ma insotea in masina a suferit vatamari corporale declarad initial neinceperea urmarii penale..se poate schimba aceasta declaratie???in cit timp o poate face??ce urmari poate avea asupra mea ca sofer?
Unde a dat această persoană declarația? Dacă nu a depus plângere penală, o poate depune în termen de 2 luni de la data producerii accidentului. Dacă a depus inițial plângere, însă a retras-o ulterior, nu mai poate depune altă plângere pentru această faptă.
Ar mai putea acționa și în civil, la o adică.
Ca sa se declare neinceperea urmaririi penale inseamna ca respectiva persoana v-a facut o plangere penala.A facut acea plangere penala?In termen de 2 luni de zile de la data accidentului este in termen sa depuna acea plangere penala.Daca si-a retras plangerea penala se va putea constitui ca parte civila .
in mom cind am fost sa-mi ridic permisul si atestatul profesional, inpreuna cu politistul ce a instrumentat cazul am fost inpreuna la spital la colegul ce a suferit vatamari..acolo i sa luat declaratie intrebindu-l totodata daca da curs dosarului.
A declarat ca nu are pretentii cit si neinceperea urmaririi penale motivind faptul ca sintem prieteni cit si colegi de serviciu.
Acum dupa aprox o luna de zile am vazut schimbare de comportament cit si informarea d catre angajator ca prin mijloace banesti il va face pe coleg sa-si schimbe declaratia data anterior..
daca plingerea penala a fost facuta din oficiu de catre organele de politie ce a instrumentat accidentul, apoi a fost retrasa declarind ca persoana vatamata ca nu se constituie ca parte civila intr-un viitor proces si nu are pretentii... mai poate fii schimbata aceasta?mai poate face ulterior o plingere prealabila in termenul de 60 de zile?mentionez ca nu am facut inca un act de tranzactie
Organele de urmarire penala nu se sesizeaza din oficiu decat in situatia in care in CML sunt peste 60 zile ingrijiri medicale sau daca prin fapta s-a produs o consecita grava, gen pierderea unui simt sau organ,infirmitate permanenta, din ce relatati dvs pare sa nu aiba pretentii pe parte civila, daca plangerea a fost facuta si apoi intervenit impacarea partilor nu mai poate depune alta plangere, trebuie vazut exact care este situatia, ce fel de declaratie a dat partea vatamata.