avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier(retragere plangere)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier(retragere plangere)

Seara buna, am avut de curand un accident rutier,am ajuns la un acord cu soferul sa numai depun plangerea, adica sa mi-o retrag. Tin sa mentionez ca inca nu am ajuns la politie pentru a depune nici o declaratie mai ales plangerea prealabila penala.Cum se procedeaza in acest caz?? trebuie sa mergem un de e dosarul si sa depun cerere ca m-am impacat cu inculpatul....? sau ca imi retrag plangerea ? astept niste raspunsuri , Multumesc
trebuie sa aduceti la cunostina organelor de cercetare, faptul ca v-ati impacat.
Faptul ca ne-am impacat va trebui sa dau vre-o declaratie? Cum e bine sa fac? sa merg la notar cu inculpatul inainte?sau dupa ce imi retrag plangerea...ma gandesc la ce e mai rau daca mi-as retrage plangerea si apoi imi da teapa...trebuie sa mentionez si la politie cum am ajuns sa ne impacat? faptul ca imi da o suma de banii...sau cum?
Mergeti impreuna cu soferul implicat in accident la politie, la agentul care instrumenteaza cazul dumneavoastra si declarati in fata acestuia ca nu aveti nici o pretentie fata de conducatorul auto si ca nu depuneti plangere penala impotriva acestuia.
Nu este nevoie sa spuneti ca ati primit o suma de bani.
buna ziua ,
dupa ce va/ti incheiat toate socotelile intre dvs si soferul cu care intelegeti sa va impacati ,dupa ce va/ti facut calcule si nu mai aveti nimic de adaugat mergeti impreuna la agentul care a instrumentat cazul si dati o declaratie precum nu aveti nici o pretentie de la cel implicat in accident si nu va constituiti parte civila cu nici o suma .
ok
succes.
Exprimati-va optiunea de a retrage plangerea penala prealabila in fata agentului de politie sau a notarului public, retragere care e totala, definitiva si neconditionata- (deci nu veti mai reveni asupra deciziei).Odata retrasa , exista o cauza de inlaturarare a raspunderii penale a faptuitorului , iar in etapa urmaririi penale se dispune incetrarea acesteia.(art.10 Cod Proc.Penala.)
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in urma accidentului Ion944 Ion944 Buna ziua! Am o intrebare. Daca in urma unui accident, soferul pagubit e spitalizat, e fara permis, si partile s-au imapacat, dar politistul oricum a decis ... (vezi toată discuția)