avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier(retragere plangere)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier(retragere plangere)

Seara buna, am avut de curand un accident rutier,am ajuns la un acord cu soferul sa numai depun plangerea, adica sa mi-o retrag. Tin sa mentionez ca inca nu am ajuns la politie pentru a depune nici o declaratie mai ales plangerea prealabila penala.Cum se procedeaza in acest caz?? trebuie sa mergem un de e dosarul si sa depun cerere ca m-am impacat cu inculpatul....? sau ca imi retrag plangerea ? astept niste raspunsuri , Multumesc
trebuie sa aduceti la cunostina organelor de cercetare, faptul ca v-ati impacat.
Faptul ca ne-am impacat va trebui sa dau vre-o declaratie? Cum e bine sa fac? sa merg la notar cu inculpatul inainte?sau dupa ce imi retrag plangerea...ma gandesc la ce e mai rau daca mi-as retrage plangerea si apoi imi da teapa...trebuie sa mentionez si la politie cum am ajuns sa ne impacat? faptul ca imi da o suma de banii...sau cum?
Mergeti impreuna cu soferul implicat in accident la politie, la agentul care instrumenteaza cazul dumneavoastra si declarati in fata acestuia ca nu aveti nici o pretentie fata de conducatorul auto si ca nu depuneti plangere penala impotriva acestuia.
Nu este nevoie sa spuneti ca ati primit o suma de bani.
buna ziua ,
dupa ce va/ti incheiat toate socotelile intre dvs si soferul cu care intelegeti sa va impacati ,dupa ce va/ti facut calcule si nu mai aveti nimic de adaugat mergeti impreuna la agentul care a instrumentat cazul si dati o declaratie precum nu aveti nici o pretentie de la cel implicat in accident si nu va constituiti parte civila cu nici o suma .
ok
succes.
Exprimati-va optiunea de a retrage plangerea penala prealabila in fata agentului de politie sau a notarului public, retragere care e totala, definitiva si neconditionata- (deci nu veti mai reveni asupra deciziei).Odata retrasa , exista o cauza de inlaturarare a raspunderii penale a faptuitorului , iar in etapa urmaririi penale se dispune incetrarea acesteia.(art.10 Cod Proc.Penala.)
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima tontonel tontonel Buna ziua, Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in urma accidentului Ion944 Ion944 Buna ziua! Am o intrebare. Daca in urma unui accident, soferul pagubit e spitalizat, e fara permis, si partile s-au imapacat, dar politistul oricum a decis ... (vezi toată discuția)