avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal in urma accidentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal in urma accidentului

Buna ziua! Am o intrebare. Daca in urma unui accident, soferul pagubit e spitalizat, e fara permis, si partile s-au imapacat, dar politistul oricum a decis intocmirea unui dosar penal si pe numele soferului vinovat (pentru vatamare corporala, si pe numele pagubitului pentru conducere fara permis) . Este procedura normala? (Luand in considerare impacarea partilor)
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Ion944, utilizator
La conducere fara permis nu se face impacare.
multumesc pentru raspuns! aveam in vedere ca partile implicate nu au nici o pretentie unul fata de altul si exista un acord scris in acest sens. Daca ziceti ca nu exista impacare, in cazul dat, cum deruleaza procesul pentru partile implicate?
Procesul isi va urma cursul firesc.
In penal nu conteaza mereu daca partile se inteleg...
Depinde de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 2 infractiuni retinute si 2 dosare diferite, un dosar pentru cel vinovat de producerea accidentului pentru vatamare corporala din culpa, unde daca persoana vatamata nu depune plangere prealabila sau daca nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea, de asemenea daca persoana vatamata a depus plangere, are dreptul sa o retraga si se dispune clasarea si un dosar in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere in care se fac cercetari indiferent de solutia dispusa in dosarul de vatamare corporala din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala ContSters298050 ContSters298050 Buna seara. Am avut un accident eu cu autovehicul vayamatul cu motocicleta. Am avut in aerul expirat 0.0 Ce imi este frica de probele biologice deoarece ... (vezi toată discuția)
Accident traversare loc nepermis titi06 titi06 Buna ziua. In cazul unui accident auto in care o persoana traverseaza strada in graba, prin loc nepermis, fara sa se asigure si este acrosata cu partea ... (vezi toată discuția)