avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Pavel-Marin

Activitate Pavel-Marin

Discuție TVA la export
Buna ziua,
Poate cineva sa ma ajute as dori sa stiu unde pot gasi informii cu privire la plata TVA-ului la export ??Daca un transportateur strain achizitioneaza marfa din Romania , unde trebuie sa plateasca TVA -ul in Roamnia , ori in tara de destinatie a marfii ??Stiind ca nu exista acelasi TVA in spatiul european...


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Încerc sa va ajut. In ceea ce privește imobilele deținute în străinătate, fiscul în Belgia nu le poate taxa ptr. ca cadastrul nu prevede decât imobilele situate pe teritoriul lor datorita principiului de teritorialitate.Dar cum Romania are o convenție de evitare a dublei impozitare cu Belgia, acesta o sa fie taxat în Romania,unde este situat imobilul dar ptr. a fi exonerat în Belgia sunteți obligat sa aduceți dovada ca plătiți taxa în Romania ptr. acel imobil.Astfel veți putea fi exonerat 100%.Aceste venituri în mod normal nu trebuie sa fie taxate în Belgia .Aveți mai multe informații în acest articol în franceza:


Pour l’imposition des revenus de biens immobiliers situés à l’étranger, il est impossible de se baser, comme c'est le cas pour les biens immobilier situés en Belgique, sur le revenu cadastral étant donné que seuls les biens situés sur le territoire belge disposent de ce revenu cadastral.
C’est pourquoi l’administration demande d’indiquer dans la déclaration le loyer brut ou, si l’habitation n’est pas donnée en location, la valeur locative brute. Il faut également mentionner la situation (le pays) et la nature (bien immobilier bâti ou non bâti), le cas échéant dans une annexe.
Pour l'immeuble donné en location, le loyer brut est déterminé de façon analogue aux biens immobiliers situés en Belgique. Le loyer doit ici aussi éventuellement être majoré des avantages locatifs mais l’impôt immobilier payé à l’étranger peut en être déduit.
Pour l'immeuble qui n'est pas donné en location, la valeur locative brute est "le revenu locatif annuel moyen que l’on pourrait percevoir si on donnait le bien en location durant la période imposable selon les usages du pays et la situation du bien, après déduction de l’impôt étranger sur le bien immobilier" (Com.IR. n° 13/8). En principe, la valeur locative est fixée en concertation avec l’administration belge.:)


Răspuns la discuția Inselat de avocat
Poate ca are un martor totusi , daca nu ,inseamana ca nu are nici o speranta.Ori poate face apel la alte persoane daca individul a mai pagubit altii ca si el si se pot reuni.Daca nu, nu vad ce solutii mai poate avea .
Răspuns la discuția Inselat de avocat
Daca aceasta persoana este un reprezentant al legii , trebuie sa faceti plangere impotriva lui si sa nu renuntati .Este adevarat ca inainte aveati o problema de rezolvat iar acum aveti doua din cauza acestei persoane . Acest individ, nu trebuie sa mai aibe dreptul sa profeseze.Ganditi-va ca poate nu sunteti singurul pagubit si ca se joaca cu viitorul justitiabililor.
Va multumesc pentru raspuns.In aceasta situatie ,exista alte cai de atac??? Daca nu sunt multumit de aceasta decizie ,pot face un nou apel ,pe langa Curtea de Apel Craiova , ori un nou apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei ???
Pot face recurs daca sunt nemultumit de o hotarare definitiva si irevocabila , daca nu am avut nici o comunicare acasa prin posta in ceea ce priveste decizia data, Dupa doi anii de zile ???Avocata m-a instintat ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila la Tribunalul local Caracal , recursul fiind respins de Tribunalul Judetean Olt. Pot ataca aceasta decizie la Curtea de Apel Craiova printr-un alt recurs ???
Ce solutie as mai putea avea?