avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la export
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la export

Buna ziua,
Poate cineva sa ma ajute as dori sa stiu unde pot gasi informii cu privire la plata TVA-ului la export ??Daca un transportateur strain achizitioneaza marfa din Romania , unde trebuie sa plateasca TVA -ul in Roamnia , ori in tara de destinatie a marfii ??Stiind ca nu exista acelasi TVA in spatiul european...


Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 7 Mai 2016
Buna dimineata,
Puteti gasi informatii despre TVA in Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, TITLUL VII - Taxa pe valoarea adăugată de la art.265 la art.334.

O firma dintr-o tara U.E. care are cod valid de T.V.A. achizitioneaza marfa fara T.V.A. din Romania si plateste in tara sa, unde vinde. Daca vinde in alta tara, o face tot fara T.V.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari serv. electronice intracomunitare schimbari 2015 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, Suntem o socetare din Romania care achizitioneaza si presteaza servicii electronice(informatii txt, fotografii,stiri) in U.E si in afara U.E. ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru export lifestyle lifestyle Pentru infiintarea unei firme care exporta Modalitatea de deschidere a unei firme care achizitioneaza tamplarie si revinde in UE fara tva catre alte firme. ... (vezi toată discuția)