avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Activitate angelicaursu

Activitate angelicaursu

Bună ziua, îmi poate spune vreun don avocat sau avocata spacilizati in fapte penale cu violenta mai exact tentatiade omor, dacă se discuta în Parlamentul României despre un posibil decret de grațiere sau micșorare a pedepselor ? În penitenciar asa se zvonește Aștept un răspuns indiferent ca afirmativ sau negativ. Va mulțumesc frumos.
Bună ziua. Am o întrebare privind cererea de constituire a dreptului de proprietate legea 263 din 22 iulie 2022.Eu și soțul avem vârstă de 62 respectiv 65 de ani. Avem în concesiune 1000 m2 pe raza localității Bosia jud Iași. Acest teren a fost imaș înainte de 1998 aparținând primăriei. Din 1999 a fost distribuit în concesiune pentru construcții de locuințe. Ceia ce am făcut și noi din anul 2000 am început constructia casei iar din 2003 locuim inea. Actualmente plătim 650 lei pe an concesiunea. Ni șe poate aproba cererea de constituire ca drept de proprietate asupra acestui teren avand în vedere ca am construit o locuinta pe el , respectând scopul pentru care ni s-a dat acest teren în concesiune ?
Ce trebuie sa facă pensionarii cu pensii mici din mediul rural pentru obținerea ajutorului financiar energie electrica.?
Dacă un condamnat este arestat, poate face o cerere pentru ași recunoaște copilul ? În speță este vorba despre o minora de trei ani rezultata dintr-o relație de concubinaj. Barbatul respectiv nu a făcut aceasta recunoaștere din neglijenta. Acum fiind arestat întreb care este procedura pentru asi recunoaște copilul.

Bună ziua. Sunt obligați parintii sa își dea copilul de 6 ani la școală ? Și dacă da , copilul având un grad de inteligenta foarte mare, poate ca în urma unor examene și testări sa meargă într-o clasa superioara ?
De ce hipermarcheturile mari nu fac parte din lista de comercianti ce comercializează alimente pe care le putem cumpăra cu aceste carduri sociale de 250 lei ? De ce ni se impun anumiți comercianti care profita de aceasta oportunitate pentru ei și ridica preturile la toate alimentele de baza ? Cui ma pot adresa cu cererea sau sesizarea de includere a hipermarcheturilor precum Kaufland, Carrefour, Lidl pe lista aceasta de comercianti ?
Bună ziua. Ce condiții sau ce acte trebuie sa depună un pensionar cu o pensie de 1000 lei pentru a putea beneficia de voucerele de 250 lei pentru alimente ?
Bună ziua. Soțul meu născut în anul 1958 pe 30 iulie a lucrat în anul 1981 și 1982 la canal Dunăre Marea Neagra ca sudor la construcția ecluzei de la Cernavodă . Nu găsesc nicăieri arhiva de unde pot scoate adeverință de vechime pentru întocmirea dosarului de pensionare . Dacă maputeti ajuta cu o informație în acest sens și dacă stagiul militar se adaugă la vechi.me și o detenție de 2 ani dacă este considerat ca vechime
Bună ziua d-nule Carp. Va mulțumesc pentru răspuns. Eu am înțeles de la început dar fără sa întreb, poștașul m-a făcut atenta sa vad suma scrisa la indexare și ca acea suma va fi în continuare. Încă o data va mulțumesc pentru amabilitatea și promptitudinea cu care a-ți răspuns întrebărilor mele de pana acum. Un an bun va doresc.


Carp Mircea a scris:

Veti primi 1000 lei/luna incepand cu februarie 2022.Credeti ca postasul stie/spaneste legislatia pensiilor publice ?

Bună ziua. Doresc si va rog sa îmi spuneți dacă de luna viitoare pensia mea va fi în continuare 1000 roni în contextul în care a fost de 843 roni s-a majorat cu 10% s-a ajuns la suma de 927 roni. Poștașul când mi-a dat cuponul m-a atenționat ca de luna viitoare din februarie voi primi doar 927 ron nu 1000 roni cum s-a anunțat de la guvern , ca pensiile minime vor fi de vor fi de 1000 roni. Care este adevărul ?