Buna ziua,
In 2008 am cumparat prin programul prima casa un apartament impreuna cu inca persoana, cu care nu eram casatorit, amandoi fiind trecuti cu cote 50%-50% in ctr. vz-cumparare, insa cealalta persoana fiind titularul creditului iar eu, coplatitorul.
Intre timp ne-am separat si am hotarat ca eu sa preiau si cealalta cota, deci reintregindu-mi la 100%, cat si contractul de credit.
Problema pe care o am este cu banca, care mi se pare ca imi impune anumite clauze abuzive.
Mai exact, am facut deja PARTAJUL, act inregistrat si in extrasul de carte funciara, deci acum sunt 100% proprietarul locuintei. Doresc doar sa preiau si contractul de creditare, prin actul de Novatie.
Cei de la banca insa, desi ca venituri ma incadrez fara nicio problema, vor s-o treaca pe actuala sotie, ca si garant, in actul de Novatie.
Avand in vedere ca achizitia s-a facut inaintea casatoriei, iar in extrasul CF apare doar numele meu, nu este abuziva clauza de a o include pe actuala sotie ca si garant al creditului?
Buna ziua,
Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare:
Am cumparat prin programul Prima Casa 1, un aparatament, in regim de co-proprietate, cu prietena mea din acel moment. Mai exact, eu sunt co-platitor al creditului Prima Casa si proprietar 50% din apartament, iar ea titularul creditului si proprietar 50%.
Acum doresc sa devin eu titularul Creditului Prima casa si proprietar cu cota 100%.
Problema este ca intre timp m-am casatorit cu o alta persona, iar sotia si-a cumparat prin acelasi program, un alt apartament, inainte sa ne casatorim, pe numele ei dinainte de casatorie.
Intrebarea mea este sunt eligibil in a prelua eu creditul si 100% din cota de proprietate, in aceste conditii? Presupunand ca am acordul actualului proprietar al creditului si indeplinesc si conditiile salariale?
Teoretic tot ce doresc este din actulul contract de credit Prima casa, sa raman doar eu, la fel si din titlul de proprietate.
Buna ziua,
Am tot citit referitor la acest subiect insa nu imi sunt clare cateva aspecte si nici nu am reusit sa fac un drum la administratie sau la primaria sect.5.
Concret in mai se implinesc 11 luni de cat sotia este in concediu crestere copil.
Doresc, in cea de-a 12 luna sa intru eu in calitate de tata al copilului urmand ca sotia mea sa-si inceapa activitatea.
Intrebarea mea este daca sotia se intoarce in Mai (cea de-a 11 luna), mai beneficiaza de stimulentul de insertie? sau ar trebui inainte de luna Mai, adica aprilie?
O alta intrebare este care sunt actele concret pe care trebuie sa le "strang", pentru ca am intrebat la firma la care lucrez la dept. HR si nu prea am primit un raspuns concret, ci "intreaba unde si-a facut sotia ta si zi-ne si noua...", ori nu am cum fizic sa ajung in tipul orelor de lucru ale administratiilor.
Si ultima intrebare, la care primarie de sector ar trebui depuse acele acte? Eu am buletin pe sector 5, sotia si un de este "inregistrat" copilul, sectorul 4. Actele pentru concediul paternal catre care primarie ar trebui depuse?
Multumesc anticipat,
Buna ziua,
Am o problema la cu administratorul asociatiei de propietari in blocul in care am cumparat in Ianuarie 2013, un apartament.
Concret, din ianuarie 2013 am fost trecut 1 persoana la intretinere, situatie in care in acel apartament nu a locuit nimeni si in canu locuieste. Mai mult administratora mi-a spus clar ca nu poate sa ma treaca cu zero persoana la intretinere si sa platesc o suma modica (cota parte din costurile cu liftul, ilumintatul blocului, etc.) intrucat costurile sunt mari, etc. Mai mult in acel apartament, caloriferele erau defecte mai mult tot dansa mi-a spus clar sa nu le deshid deoarece risc sa inund vecinii de dedesubt.
Avand in vedere ca in tot acest timp am fost inregistrat in cartea blocului unde locuiesc (din alt sector), mi se pare abusiv sa platesc 2 intretineri pentru doua apartamente cand locuiesc doar intr-unul.
Stiu ca este o lege potrivit careia trebuie sa iau o copie sau un document de la adiministratia unde am platit tot acest timp intretinerea si sa ma duc cu acel act la celalta adresa si s-o depun. Insa administratora de la adresa aparatamentului in care nu sta nimeni refuza cu desarvarsire pe motivul ca sa ii arat eu legea...
Puteti va rog sa-mi indicati ce pasi treubie sa urmez pentru a nu mai plati pana la mutarea in respectivul apartament intretinerea cu cota intreaga ca pentru 1 persoana?
Multumesc anticipat, Bogdan.