avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Act Novatie Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Act Novatie Credit Prima Casa

Buna ziua,
In 2008 am cumparat prin programul prima casa un apartament impreuna cu inca persoana, cu care nu eram casatorit, amandoi fiind trecuti cu cote 50%-50% in ctr. vz-cumparare, insa cealalta persoana fiind titularul creditului iar eu, coplatitorul.
Intre timp ne-am separat si am hotarat ca eu sa preiau si cealalta cota, deci reintregindu-mi la 100%, cat si contractul de credit.
Problema pe care o am este cu banca, care mi se pare ca imi impune anumite clauze abuzive.
Mai exact, am facut deja PARTAJUL, act inregistrat si in extrasul de carte funciara, deci acum sunt 100% proprietarul locuintei. Doresc doar sa preiau si contractul de creditare, prin actul de Novatie.
Cei de la banca insa, desi ca venituri ma incadrez fara nicio problema, vor s-o treaca pe actuala sotie, ca si garant, in actul de Novatie.
Avand in vedere ca achizitia s-a facut inaintea casatoriei, iar in extrasul CF apare doar numele meu, nu este abuziva clauza de a o include pe actuala sotie ca si garant al creditului?

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
miborion, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:18, 18 Noiembrie 2016
Domnule, trebuie să înțelegeți că dumneavoastră cereți băncii să renunțe la o garanție, fost soție și vi se pare abuziv că banca vă cere să înlocuiți fosta garanție cu una nouă.
Contractul , nu-i așa, presupune egalitate , dacă cereți ceva, e musai să oferiți altcevala schimb.
Nu e deloc abuziv ce cere banca, dimpotrivă, eu cred că e abuziv ce cereți dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)
Partaj unde sora este coplatitoare lauradeleanu_ lauradeleanu_ Buna ziua! Momentan sunt in divort cu sotul meu si urmeaza sa deschid si procedura pentru partaj. Si aici este nelamurirea mea. Are vreun drept sotul meu la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ... ClaudiuNicola ClaudiuNicola Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu ... (vezi toată discuția)