avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1956 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_badea

Activitate mihaela_badea

am facut succesiunea dupa tata. suntem 3 mostenitori de pret: eu, sora mea si mama noatra vitrega. bunuri propri(mostenite de la mama tatalui) : casa: parter 102mp, mansarda:36mp, o anexa gospodareasca:6mp, teren 315mp; iar bunuri comune(cu act de vanz-cump): un teren de 82,9mp (ca o prelungire la curte). as dori cum se impart bunurie astea in mp intre noi?
Răspuns la discuția Partaj mostenire
multumesc
Răspuns la discuția Partaj mostenire
daca una din noi sa ia mansarda, sotia trebuie sa-i plateasca o sulta ? mie ca si copil imi revin 50mp dar daca stau la mansarda o sa am 36mp. sotia treb sa ma despagubeasca 14mp?

Răspuns la discuția Partaj mostenire
ea nu vrea sa renunte la partea ei. si suntem nevoiti sa o impartim. ma gandeam ca varianta ca noi fetele sa stam la parter si ea la mansarda e cel mai convenabil. sau daca una din noi sa ia mansarda, sotia trebuie sa-i plateasca o sulta ? mie ca si copil imi revin 50mp dar daca stau la mansarda o sa am 36mp. sotia treb sa ma despagubeasca 14mp?
Am facut de curand succesiunea dupa tata. Suntem 3 mostenitori: eu , sora mea si sotia lui(nu este mama noastra). Ea are cota 1/4 din casa, noi 3/4. M-ar interesa cum se va face partajul. Casa e impartita in 2: parter: 102mp, mansarda: 36mp. Din cota, sotiei ii revin 34,5mp (cam cat mansarda). Ar fi 2 posibilitati: ea mansarda, copiii parterul; sau unul din copii mansarda, dar asa i se mareste ei cota si copilului i se scade. Cum pot face?:((
Răspuns la discuția Succesiune dupa tata
as putea cere eu mansarda 36mp si o despagubire de 15 mp din partea sotiei? ei ramanandu-i partea mea de la parter de 50mp?
Răspuns la discuția Succesiune dupa tata
in ce situatie ii revenea ei 75% ?
Răspuns la discuția Succesiune dupa tata
am aflat parerea sotiei... ea considera ca ei i se cuvin 75% iar copiilor 25%. e corect? sper sa nu ajung in instanta pe tama asta
Răspuns la discuția Succesiune dupa tata
initial tata a mostenit casa tatalui (parintii fiind despartitit) si a vandut-o, bani pe care i-a bagat in casa mamei lui. Mansarda a construit-o cand acesta traia. Apoi a decedat si mama lui si a fc act de mostenitor incluzand toata casa (parter+mansarda). Tata a facut asta pentru a sta noi fetele la parter si ei 2 sus. teoretic sotia ar trebui sa se multumeasca doar cu mansarda.
Răspuns la discuția Succesiune dupa tata
doar sora mea locuieste acolo in jum de parter, in cealalta jum fiul ei si ea la mansarda. eu stasu in alt oras si as vrea sa-mi investesc in jum mea de parter.