avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate D_S

Activitate D_S

Buna seara Dna Avocat,

Cu alte cuvinte in casa lui proprietarul ....nu are niciun drept??? daca inteleg bine raspunsul dvs. Greseala este a ambelor parti referitor la contract Chiriasul ca a acceptat iar proprietarul din lacomie sau prostie (ori statul ....care percepe aprox. 21.5% taxe pentru chirie). Intrebam si chiriasul este dispus sa plateasca cu 25% mai mult ????
Răspuns la discuția Radiere societati comerciale
Va multumesc pentru raspuns, lichidatorul a fost numit in 2007 !!!! referitor la raspundere ....societatea nu avea datorii la stat ( statul avea sa returneze societatii tva de peste 10.000 ron) si la niciun furnizor. Intrebarea este cum sa "SCAP" si sa fie radiate de reg. com. ?! Multumesc anticipat
Buna ziua, sunt "fericitul proprietar" a 2 societati comerciale care au hotarare judecatoreasca de dizolvare(in litigiu cu registrul comertului) si chiar doresc sa le radieze. Pentru una dintre ele hotararea a fost pronuntata in 2007 pentru a 2 a in 2009. Pana acum, nu s-a intamplat nimic, la registrul comertului apare ca pentru prima sc a fost numit un lichidator :O pentru care motiv nu stiu (societatile nu au datorii ba chiar aveau de recuperat TVA ) .....dar eu tot astept sa primesc hotararile de radiere.
Ai scapat usor, din descrierea ta faptele sunt mai grave, daca nu ai facut nimic pana acum, platesti amenda si ai scapat, fiind angajat la o firma americana nu cred ca ai dificultati financiare.
Daca aveai o urma de indoiala vis a vis de procesul verbal intocmit de agentul de politie trebuia atunci sa contesti aceasta masura.
Din cate stiu eu amenzile se prescriu in 5 ani incepand cu 1 Ian 2015 in cazul tau (daca hotararea a fost pronuntata in 2014).
Răspuns la discuția Taxe locale
Ok. Multumesc eu am primit anual din partea administratiei locale nivelul taxelor aferente pentru fiecare proprietate si am achitat taxele conform deciziilor de impunere primite. Acum o luna am primit o somatie de plata si un titlu executoriu pentru diferentele de impozit plus penalizari. Cand am solicitat o "lamurire" de la reprezentantii administratiei mi-au spus ca trebuie sa platesc aceste sume.

1.Unde si cum poate fi atacata aceasta decizie, in conditiile in care eu nu SUNT OBLIGAT sa cunosc legea 571/ 2003 si normele de aplicare cred ca OUG 92 ?.

2.Stiti care este legea(nr si data publicarii) care OBLIGA administratia locala sa instiinteze contribuabilul referitor la cuantumul taxelor care trebuiesc achitate? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție Taxe locale
Am o locuinta de domiciliu in copropretate 50% cu sotia
Sotia are o alta locuinta de domiciliu in coproprietate 50% cu mine
Eu mai am si o alta locuinta care are clauza contractuala uzufruct viager in proprietate 100%.
Toate proprietatile sunt inregistrate la Directia de Taxe si Impozite al sectorului
Am achitat toate impozitele locale conform deciziilor de impunere trimise de catre directia de taxe si impozite nominale si cnp.
In aceasta luna am primit o somatie si titlu executoriu ca figurez cu o datorie de 1300 reprezentand taxe si majorari datorate bugetului local.

Cum poate fi contestata aceasta decizie si cine era obligat sa ma instiinteze ca trebuie sa depun o declaratie speciala, avand in vedere ca nu cunosteam prevederile art. 252 din codul fiscal, iar de fiecare data imi solicitau CI sa pot achita taxele locale?
Va multumesc pentru raspuns. Din nefericire contra sunt cei care au inudat, problema serioasa acum incepe deoarece unul dintre cei care au fost inundati este asigurat iar asiguratorul solicita o adresa din care sa reiasa cine se face vinovat de aceast incident. Eu am preluat "presedentia" de 2 luni iar fostii executivi nu au stipulat nimic in sensul asta, iar d.p.d.v. legal nu este reglementat si fiecare are propria versiune. Singura "scapare" este probabil o adunare generala in care sa se STABILEASCA CLAR cine raspunde. Multumesc
Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul din coloana dar pana in robinet. Dupa unii este responsabilitatea asociatiei dupa altii este a proprietarului. Doream sa stiu daca este reglementata legal si care este articolul din lege. Va multumesc si astept raspunsul domniilor voastre. Cu stima