Sunt pe punctul de a demara o afacere in domeniul alimentar. In acest sens va trebui sa colaborez cu o brutarie, care va folosi retetele mele proprii pentru a-mi produce painicile, chiflele etc. Cum si unde pot realiza un contract de confidentialitate cu reprezentantii brutariei si cum ar trebui sa arate acesta? Ma intereseaza atat nedivulgarea retetelor, cat si faptul ca brutaria se obliga sa produca acel tip de paine, dupa acele retete, doar pt. unitatea mea.
De asemenea, pot fi incluse clauze de confidentialitate in contractele individuale de munca ale angajatilor sau trebuie ca aceste clauze de confidentialitate sa fie inscrise separat?
Firma pe care administratora mi-a spus sa o contactez a venit sa faca acea inspectie si tot ei mi-au spus ca e mai ok sa le inlocuiesc cu altele noi, ceea ce am si facut, cu transcrierea datelor din cele vechi, pe care am depus-o la asociatie. Deci apometrele vechi nu le mai am si tinand cont ca doamna administrator nu a cerut acte/expertize suplimentare si a luat in considerare citirea noilor apometre luna de luna, presupun ca a considerat ca nu aveam nici o problema. Acum, dupa ce eu cer niste informatii provind modul de calcul al intretinerii, aduce in discutie pierderi vechi pe care vrea sa mi le bage pe gat mie!
Cum spuneam, de cand am cumparat apartamentul (martie 2013) si pana in iunie 2016 nu s-a mentionat niciodata ca este necesara revizia metrologica a apometrelor (nu mi-au fost inmanate niciun fel de acte ale acestora de catre vechii proprietari) desi ne-am vazut la asociatie de fiecare data cand am locuit in apartament pe timpul vacantelor, deci parerea mea este ca ar fi avut cand sa ne anunte sa facem acele revizii. DAR, la sfarsit de iunie 2016, imi spune ca ar fi trebuit sa ma treaca deja sa platesc toate pierderile inregistrate, sa controlez apometrele, ceea ce am si facut, in decurs de 2 saptamani.
Din partea mea nu a fost nicicand o chestie de rea intentie, indexurile au fost declarate real, atunci cand mi s-a cerut sa fac anumite verificari le-am facut. Dar dumneai considera ca poate sa imi toarne pe gat toate pierderile, retroactiv, ACUM, indiferent de faptul ca din iulie pana in prezent a acceptat citirea noilor apometre (la sugestia companiei de apometre care au spus ca mai bine le schimb decat sa le fac doar revizia meterologica).
Intrebarea mea este : Exista posibilitatea ca ea chiar sa-mi recalculeze intretinerea pe lunile din urma, cu toti mc de apa - pierderi?
Apartamentul in cauza a fost locuit pentru perioade scurte de timp, inconstant. Mai exact, dupa cumpararea lui in martie 2013, a fost locuit pana in ianuarie 2014, apoi, sporadic, cate 2-3 saptamani in august 2015 si noiembrie 2015.
In iunie 2016, stabilindu-ma in acest apartament, am mers la asociatie sa declar nr. de persoane si citirea apometrelor. Administratora mi-a spus ca trebuie facuta revizia acelor apometre, ca este ultima luna in care imi accepta citirea fara revizie facuta, ca ar trebui sa ma puna la pausal si sa platesc toata apa considerata din pierderi pe bloc etc. Asta in conditiile in care in niciuna din datile (sporadice) anterioare in care apartamentul a fost locuit (si am mers la asociatie pentru a declara nr. de locuitori etc.) nu ni s-a mentionat necesitatea reviziei apometrelor.
Totul bine si frumos, apometrele au fost schimbate, dar, in momentul in care am cerut niste informatii despre calculul intretinerii (la inceput de 2017), doamna administrator a inceput sa-mi spuna "foarte bine, voi raspunde cererii dvs., dar va voi pune pe facturi si metrii cubi de apa pe care ar fi trebuit sa ii pun" (se referea la acele "pierderi" si trecerea mea in pausal din urma, cand nu locuise nimeni in apartament si nu fusese efectuata revizia apometrelor).
Spuneti-mi, va rog, este posibil asa ceva? In momentul in care am "indrazneala" sa cer a intelege cum decurg calculele cu cheltuielile de intretinere, ma simt amenintata cu un nr. exorbitanta de mc de apa pe factura. Poate proceda asa, retroactiv?
In urma unor nelamuriri privind situatia cheltuielilor, am cerut administratorei sa mi se arate tabelele din urma, aceasta mi-a spus ca nu poate sa ma ajute si trebuie vorbit cu presedinta intrucat dosarele nu sunt in asociatie, ci la presedinte acasa. Este legal si ok ca acele dosare sa fie scoase in afara asociatiei?
In afara mentionarii apei calde/reci, a fondului pentru mentenanta pot cere explicatii mai detaliate asupra modului de calculare al intretinerii?
In luna noiembrie 2015 am aplicat cererea pentru alocatia de stat pentru copil minor nascut in luna aprilie 2015, mentionand contul bancar unde as vrea sa se faca plata acesteia. Mi s-a spus ca poate dura pana la 3 luni pana cand vor intra primii bani in cont, dar iata-ne in iunie si nimic! Mentionez ca nu mi s-a dat nici un nr. de inregistrare a cererii. Ce pot face in aceste conditii? Pot aplica din nou? Se poate primi ceva retroactiv? Multumesc anticipat!
Buna ziua! In legatura cu transcrierea certificatului de casatorie strain in registrele romane, stiu in ceea ce consta procedura. Totusi, sunt primarii care cer si o declaratie notariala din partea sotilor din care sa reiese regimul matrimonial ales, dar sunt si altele care nu mentioneaza acest act la dosar. O lege avem toti, este necesara aceasta declaratie sau nu?
Inca o intrebare: certificatul este emis in Siria, iar noi momentan locuim in Kuweit. Am incercat sa il inregistram la Ambasada Romaniei de aici pentru a avea certificat romanesc insa mi s-a spus de la ambasada ca ei inregistreaza doar certificatele emise pe teritoriul Kuweitului, este adevarat? Daca am actele vizate de la Externe in Siria nu pot sa le transcrie cei de aici?
Am o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Situatia mea este urmatoarea: sunt casatorita cu cetatean din afara UE, certificat de casatorie emis in strainatate, netranscris (inca) in registrele romanesti. In momentul in care aplic pentru viza pentru sotul meu, poate acest certificat sa fie luat in considerare de cei de la Ambasada Romana sau nu? In vederea usurarii procesului vizei, evident.