avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract confidentialitate restaurant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract confidentialitate restaurant

Buna ziua,

Sunt pe punctul de a demara o afacere in domeniul alimentar. In acest sens va trebui sa colaborez cu o brutarie, care va folosi retetele mele proprii pentru a-mi produce painicile, chiflele etc. Cum si unde pot realiza un contract de confidentialitate cu reprezentantii brutariei si cum ar trebui sa arate acesta? Ma intereseaza atat nedivulgarea retetelor, cat si faptul ca brutaria se obliga sa produca acel tip de paine, dupa acele retete, doar pt. unitatea mea.

De asemenea, pot fi incluse clauze de confidentialitate in contractele individuale de munca ale angajatilor sau trebuie ca aceste clauze de confidentialitate sa fie inscrise separat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 27 Februarie 2017
Buna ziua,

Va trebui sa apelati la un avocat care sa redacteze contractul de colaborare cu brutaria in care sa fie incluse clauze foarte stricte privind confidentialitatea retetelor,iar in caz de divulgare brutaria sa plateasca despagubiri usturatoare.. In acest contract, se poate include si faptul ca brutaria are obligatia de a include in contractele de munca ale angajatilor, clauze similare de confidentiale.
@ dina25


Art. 26 C.mun.
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

In doctrina s-a opinat :
Pot face obiectul unei clauze de confidenţialitate datele şi informaţiile de care salariatul ia cunoştinţă în timpul executării contractului de muncă. Aceste date şi informaţii pot privi două aspecte: pe de o parte, activitatea unităţii, iar pe de altă parte, situaţia personală a părţilor contractului de muncă ori a altor salariaţi. (Ovidiu Ţinca, Unele observaţii referitoare la clauza de confidenţialitate din contractul individual de muncă, în Revista de drept comercial nr. 9/2004, p. 109)

Obligaţia de confidenţialitate subzistă după încetarea contractului individual de muncă, indiferent de motivul încetării. (Raluca Dimitriu, Clauza de neconcurenţă şi clauza de confidenţialitate în reglementarea noului Cod al muncii, în Revista română de dreptul muncii nr. 2/2003, p. 26)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate fara perioada StoicaIonut92 StoicaIonut92 Salut, Am urmatoarea clauza de confidentialitate in contract: \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca,pe toata durata contractului individual de ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentialitate idran90 idran90 Buna ziua, Am semnat de comun acord cu fostul angajator o clauza de confidentialitate ce are valabilitate 2 ani dupa incetarea contractului de munca sau ... (vezi toată discuția)
Spor confidentialitate raluca_ro raluca_ro Buna ziua, as dori sa va intreb daca exista o lege prin care se clarifica carei categorii de personal, sau ce conditii trebuie sa indeplineasca un angajat din ... (vezi toată discuția)