avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate salavastruiuliana

Activitate salavastruiuliana

Mulțumesc pentru lămuriri și pentru promptitudine!
Bună ziua,
Vă rog să-mi explicați cum procedez dacă la 31.08.2016 îmi expiră contractul de muncă și vreau să depun cerere pentru indemnizație creștere copil începând cu data de 05.09.2016, fiindcă printre actele necesare trebuie să depun și o adeverință de la angajator referitoare la data începerii cic iar eu nu mai figurez ca angajată la data menționată. Menționez că am născut în data de 1.07.2016 și că am lucrat în învățământ cu jumătate de normă.
Răspuns la discuția Trecerea din CCC1 IN CCC2
Mulţumesc foarte frumos!
Iuliana S.
Bună ziua.
Ca să trec din CCC1 în CCC2 mi-ați dat situația de mai jos. Mai precizez că un copil s-a născut în 19.01.2013. am fost angajată în învățământ pe perioadă determinată (1 an de zile și mi s-a mai prelungit contractul 1 an). în 16.04.2014 am născut al doilea copil și beneficiez de indemnizație (689 pt primul și 600 pt al 2-lea), dar nu mai sunt angajată.

Ca să beneficiez de indemnizație pt al 2-lea că în 19.01.2015 primul face 2 ani, trebuie să fac cerere la angajator dar mi s-a încheiat contractul de muncă fiindcă a fost pe perioadă determinată și în prezent nu mai sunt angajată.

Cum procedez în această situație, dacă nu mai sunt angajată?

2. - Cand se termina CCC1 intra direct in CCC2 si va primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
- Inainte cu 60 de zile de a implini primul copil 2 ani face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatului de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie si completeaza cererea pentru indemnziatie pentru CCC2 (nu mai are nevoie de alte acte deoarece le are la primul dosar).
Mulțumim pentru răspunsuri!
Bună ziua,
M-au ajutat foarte mult răspunsurile primite, felicitări inițiatorilor site-ului şi mulţumiri avocaților.
Vă rog să mă ajutați să dau sfaturile utile unei prietene care se află în următoarea situație: are 15 ani, a terminat 8 clase, nu s-a înscris mai departe la şcoală, a născut acum o lună, nu e căsătorită încă, urmează luna aceasta (dacă împlineşte 16 ani se poate căsători?), tatăl a trecut copilul pe numele lui. În această situație poate primi indemnizație pt creşterea copilului sau ceva ajutor? Tatăl nu are împlinit un an întreg de când lucrează că a mai făcut întrerupere. Poate beneficia el de ceva ajutor? Să ne spuneți vă rog în ce situație se încadrează şi actele necesare ce trebuiesc depuse în acest caz.
vă rog să îmi spuneți cum pot rezolva ca să nu mai primesc pe mail-ul personal toate subiectele noi apărute pe forum.
Mulțumesc
Bună ziua,
Vă rog să-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația următoare: mi s-a aprobat cererea primire indemnizație creștere copil timp de doi ani din data de 25 martie 2013 (am născut în 19 ian 2013), am fost angajată în învățământ pe perioadă determinată respectiv din 1 sept 2012 până la 31 aug 2013 (am fost angajată și anterior tot pe perioadă determinată din 1 sept 2011 - 31aug. 2012). Nu mi s-a aprobat cererea de continuitate pentru încă un an în învățământ deoarece din 15 sept 2012 am rămas în concediu medical, apoi prenatal și natal, acum nefiind angajată. Dar eu sunt însărcinată iar în luna a 2-a, urmând să nasc în mai 2014. Mai pot beneficia de indemnizație de creștere a copilului (pentru al 2-lea copil) din moment ce nu mai sunt angajată? Ce pot face în această situație că nu o să mă pot angaja undeva? Presupun că indemnizația pentru primul copil o s-o primesc în continuare, timp de doi ani!?