avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecerea din CCC1 IN CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecerea din CCC1 IN CCC2

Bună ziua.
Ca să trec din CCC1 în CCC2 mi-ați dat situația de mai jos. Mai precizez că un copil s-a născut în 19.01.2013. am fost angajată în învățământ pe perioadă determinată (1 an de zile și mi s-a mai prelungit contractul 1 an). în 16.04.2014 am născut al doilea copil și beneficiez de indemnizație (689 pt primul și 600 pt al 2-lea), dar nu mai sunt angajată.

Ca să beneficiez de indemnizație pt al 2-lea că în 19.01.2015 primul face 2 ani, trebuie să fac cerere la angajator dar mi s-a încheiat contractul de muncă fiindcă a fost pe perioadă determinată și în prezent nu mai sunt angajată.

Cum procedez în această situație, dacă nu mai sunt angajată?

2. - Cand se termina CCC1 intra direct in CCC2 si va primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
- Inainte cu 60 de zile de a implini primul copil 2 ani face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatului de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie si completeaza cererea pentru indemnziatie pentru CCC2 (nu mai are nevoie de alte acte deoarece le are la primul dosar).
Cel mai recent răspuns: salavastruiuliana , utilizator 19:55, 17 Noiembrie 2014
1. - Procedati asa cum scrie la pct.2 de mai sus, cu completarea ca trebuie sa prezentati si o copie dupa decizia de incetare a CIM (in locul decizie de suspendare a CIM).
- La Primarie depuneti cererea cu 60 de zile inainte de a implini primul copil 2 ani.

2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
Mulţumesc foarte frumos!
Iuliana S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație pentru al doilea copil Pr_Ciprian Pr_Ciprian Bună ziua. Aș vrea să mă ajutați în următoarea situație: soția e în CCC1 pentru primul copil pănă în 19.01.2015. A născut pe ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)