avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil pt mama de 15 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil pt mama de 15 ani

Bună ziua,
M-au ajutat foarte mult răspunsurile primite, felicitări inițiatorilor site-ului şi mulţumiri avocaților.
Vă rog să mă ajutați să dau sfaturile utile unei prietene care se află în următoarea situație: are 15 ani, a terminat 8 clase, nu s-a înscris mai departe la şcoală, a născut acum o lună, nu e căsătorită încă, urmează luna aceasta (dacă împlineşte 16 ani se poate căsători?), tatăl a trecut copilul pe numele lui. În această situație poate primi indemnizație pt creşterea copilului sau ceva ajutor? Tatăl nu are împlinit un an întreg de când lucrează că a mai făcut întrerupere. Poate beneficia el de ceva ajutor? Să ne spuneți vă rog în ce situație se încadrează şi actele necesare ce trebuiesc depuse în acest caz.
Cel mai recent răspuns: salavastruiuliana , utilizator 15:24, 12 Septembrie 2014
1. Inteleg ca mama a nascut in august 2014.

2. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt septembrie 2013 - august 2014.

3. Daca a absolvit scoala in iunie 2014 inseamna ca are doua luni neacoperite (iulie si august).

4. - Ar putea beneficia de indemnizatie pentru CCC daca se inscrie acum la o alta forma de invatamant, la zi.
- In acest caz este eligibila si perioada dintre incheierea formei de invatamant gimnaziu, la zi, si inceperea unei alte forme de invatamant, tot la zi, in acelasi an calendaristic.
- Se poate inscrie la o scoala profesionala pe care o poate abandona dupa ce incepe sa primeasca indemnizatia pentru CCC.

5. - Daca nu se inscrie acum la alta scoala atunci va beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
- Actele pentru alocatia de stat pentru copii se depun la Primarie de unde ia si lista cu actele necesare.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Mulțumim pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie minor cu mama minora capucino capucino Buna. Care ar fi procedura obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului de 11 luni in conditiile in care mama este minora si nu a fost casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Alexandra-Maya Alexandra-Maya Buna ziua ! Pe 19 martie 2014 am nascut o fetita.Pana la sfarsitul lui ianuarie am fost la scoala(liceu) in clasa a XI-a.In februarie mi-am scos adeverinta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)