avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate martha69

Activitate martha69

Buna seara. In urma procesului de divort, am primit acasa documentul respectiv, dar plin de greseli. In primul rand numele meu si al sotului erau cu totul altele (pur si simplu era vorba de alt cuplu, in care el era reclamantul si sotia - parata, nu ca in situatia noastra in care eu (sotia) eram reclamanta si sotul - parat). Bun..desi in instanta am cerut in mod expres revenirea la numele de fata (conform certificat de nastere atasat la cererea de divort), instanta a hotarat ca numele meu pe viitor sa fie al primului sot (conform certificat de casatorie). In urma cererii de indreptare eroare materiala a fost admisa cererea de indrepatare nume parat si reclamanta, dar revenirea la numele meu de fata a fost respinsa ca fiind nefondata. Care ar fi modalitatea legala sa.-mi dobandesc numele de fata? O noua cerere de indreptare cu toate documentele atasate sau un apel? Multumesc pentru orice sugestie.
freeelis a scris:

Clauza de confidentialitate se refera la altceva ...si anume: Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.- art.26 alin.1 C.mun.

Ca principiu al dreptului muncii, libertatea muncii are mai multe componente. Astfel, libertatea muncii implică libertatea persoanei de a-şi exercita sau nu dreptul la muncă, de a hotărî unde, pentru cine sa munceasca, cand sa munceasca .

Ceea ce ar dori angajatorul dvs ar insemna cu o clauza de formare profesionala .....


Multumesc, dar exact asa se numeste anexa respectiva, iar eu nu am inteles ce legatura are clauza de confidentialitate cu impunerea respectiva? Nu exista nici o clauza de formare profesionala, caci nu exista formare profesionala. Intrebarea mea era legata de legalitatea unui astfel document,prin care angajatul sa fie obligat la plata unei despagubiri in valoare de 50% din veniturile realizate de acesta in perioada lucrata la angajator, daca acesta pleaca voluntar din firma, va multumesc si imi cer scuze daca am fost ambigua.
Buna seara, am si eu o nelamurire si daca ma poate ajuta cineva, va multumesc foarte mult. Cat de legal este intocmirea unui act aditional la CIM prin care se obliga angajatul sa nu plece niciodata voluntar din firma, alminteri platesc 50% din veniturile realizate in perioada lucrata? Asta in conditiile in care nu se fac cursuri de formare profesionala, singurele investitii ale patronului fiind actele de angajare? Va multumec pentru atentia acordata si pentru orice informatie primita.
Răspuns la discuția vizitare minor
2007_rozi a scris:

Nu s-a dovedit ca tatal ar putea sa fie un pericol pentru siguranta copilului....si cred ca nici un tata nu ar face rau propriului copil. Pana la urma are si el dreptul la vizita....
In caz de nemultumire, aveti dreptul sa exercitati calea de atac asupra acestei hotarari....

Nu contesta nimeni dreptul la vizita al tatalui..pana la actiunea judecatoreasca pentru drept la vizita, era la mica intelegere dar in prezenta mamei, fapt ce l-a nemultumit pe acesta. Problema este ca baietelul fiind micut de cele mai multe ori refuza sa plece cu tatal sau dar acesta insista si-l ia... la revenirea acasa este atat de irascibil si dereglat emotional incat plange, vorbeste urat..si nimeni nu se intelege cu el cateva zile, de aceea am facut aceasta intrebare..Multumesc pentru amabilitatea de a mi se raspunde..
Discuție vizitare minor
In urma divortului pronuntat in urma cu un an, minorul atunci in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei. Dupa cateva luni de zile tatal inainteaza o actiune prin care solicita vizitarea minorului. Actiunea are ca urmare drept de vizita o data la doua saptamani (a doua si a patra sambata din luna) sambata de la ora 10 pana duminica la ora 10, iar in vacanta de vara si iarna cate doua saptamani. Intrebarea mea este: daca divortul a fost pronuntat din vina tatalui - alcool si neglijenta familiala cum a fost posibil sa i se dea drept de vizita cu ramanere peste noapte la acesta? Multumesc..