freeelis a scris:
Clauza de confidentialitate se refera la altceva ...si anume: Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.- art.26 alin.1 C.mun.
Ca principiu al dreptului muncii, libertatea muncii are mai multe componente. Astfel, libertatea muncii implică libertatea persoanei de a-şi exercita sau nu dreptul la muncă, de a hotărî unde, pentru cine sa munceasca, cand sa munceasca .
Ceea ce ar dori angajatorul dvs ar insemna cu o clauza de formare profesionala .....
Multumesc, dar exact asa se numeste anexa respectiva, iar eu nu am inteles ce legatura are clauza de confidentialitate cu impunerea respectiva? Nu exista nici o clauza de formare profesionala, caci nu exista formare profesionala. Intrebarea mea era legata de legalitatea unui astfel document,prin care angajatul sa fie obligat la plata unei despagubiri in valoare de 50% din veniturile realizate de acesta in perioada lucrata la angajator, daca acesta pleaca voluntar din firma, va multumesc si imi cer scuze daca am fost ambigua.