avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate RaduB123

Activitate RaduB123

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au terasele neacoperite. Din cauza infiltratiilor de apa de la terasa de la etajul de deasupra mea mi s-a umflat izolatia tavanului balconului meu(aflat sub terasa neacoperita) si infiltratiile au ajuns in casa. Ulterior am facut o notificare catre asociatia de proprietari cu poze, iar presedintele de bloc si vecinul de deasupra au venit si au constatat cele notificate de mine. Vecinul de deasupra spune ca doar partial sunt infiltratiile de la terasa lui. Acum as dori sa ma ajutati la cateva intrebari:
1) poate presedintele blocului/asociatia de proprietari sa ceara o expertiza tehnica a terasei vecinului de deasupra prin care sa se vada de unde sunt infiltratiile. In ce cazuri poate asociatia de proprietari/presedintele blocului sa impute plata expertizei tehnice unui proprietar?
2) Desi infiltratiile vin de la el, vecinul de deasupra ar dori sa facem noi 2 expertiza tehnica si sa impartim costurile. In cazul asta cum as putea sa imi recuperez banii pe expertiza in cazul in care problema e doar de la el?
3) In cazul de fata poate presedintele blocului/asociatia de proprietari sa oblige vecinul de deasupra sa efectueze lucrarile de reparatie la terasa lui?
4) Cum pot sa oblig vecinul de deasupra sa imi repare tavanul balconului si peretii afectati de infiltratiile de apa de la el?

Multumesc anticipat!
La momentul actual sunt PFA in sistem real. Cum nu pot face trecerea de la sistem real la norma de venit decat 2 ani consecutivi(eu avandu-l de un an si 2 luni) doresc sa il radiez, si sa imi redeschid unul nou de data aceasta optand pentru norma de venit. Este specificat undeva in lege daca dupa inchiderea unui PFA trebuie sa treaca o perioada de timp pana la infiintarea unui alt PFA? Sau alte constrangeri privind ceea ce vreau sa fac?

Am fost PFA in norma de venit o perioada de 3 ani(cod CAEN 6202). Anul trecut am trecut in sistem real cu cod CAEN 6201(data eliberarii 7 ianuarie 2015). Tot am citit prin legislatie, insa nu am inteles exact,nu pot reveni la norma de venit decat dupa 2 ani fiscali consecutivi?

As dori sa revin la norma de venit(taxele pentru sistem real sunt mult prea mari, nu prea am ce deduce si rezulta bani platiti aiurea). Cum as putea sa revin inapoi la impozitarea in norma de venot? Schimbarea de la sistem de impozitare real la norma de venit se poate face doar pana la 31 ianuarie?

Multumesc anticipat!
Am avut PFA in norma de venit o perioada de 3 ani(cod CAEN 6202). Anul trecut am trecut in sistem real cu cod CAEN 6201(data eliberarii 7 ianuarie 2015). Am inteles ca nu se poate reveni in norma de venit decat dupa 2 ani fiscali consecutivi?

As dori sa revin la norma de venit(taxele pentru sistem real sunt mult prea mari, nu prea am ce deduce si rezulta bani platiti aiurea). Cum as putea sa revin la norma? As putea inchide PFA-ul asta si deschide o intreprindere individuala? Alternative?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

La momentul actual sunt PFA in sistem real(cod CAEN 6201). Ar urma sa inchei un contract de dezvoltare soft cu o firma din afara UE(Canada). Am tot cautat pe net si nu prea am inteles care va fi nivelul de impozitare in 2016(conform articolului asta [ link extern ] %).

Ma poate lamuri cineva:

1) daca eu facturez sa spunem 1000 euro/luna care sunt contributiile lunare?(cat % din cei 1000 euro sunt contributiile)
2)Care este suma in RON de la care trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA?

Va multumesc anticipat,
Radu
Am inteles ca firma ar trebui sa aiba in profil inchirieri spatii?
Am tot cautat pe forum acest topic insa nu am gasit nimic. As dori sa inchiriez un apartament de la o firma. Profilul firmei este unul de vanzari bauturi carbogazoase. Ce ar trebui sa fac si de ce ar trebui sa ma feresc? Dupa incheierea contractului de inchiriere, as dori de asemenea sa imi fac flotant pe adresa respecativa.

Multumesc anticipat.