avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate alexlau

Activitate alexlau

Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o actiune pt restituirea taxei auto.
La termenul avut am cerut anularea actului administrativ reprezentat de adresa A.F.P (negatia),in loc sa cer desfintarea deciziei de calcul,insa judectoarea m-a corectat si am revenit pt desfintarea deciziei de calcul.
Insa vreau sa va intreb :
1. se cere desfiintarea deciziei de calcul?
2.se poate restitui taxa daca este vorba de autoturism marca Logan ,achizitionat nou,inmatriculat pt prima data in circulatie?
A fost platita taxa in anul 2010 .
Va multumesc.
P.S: Actiunea mi-a fost respinsa.
Discuție Taxa pe poluare
Buna ziua!!!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Am introdus actiune in instanta pentru anulare act (A.F.P)si restituirea taxei auto achitata.Autoturismul a fost achizitionat nou in anul 2010.Judec. mi a pus in vedere sa precizez cadrul proc pasiv pt introducerea in cauza a Adm.Fondului pt Mediu.
1.Astfel,in acest caz va trebui sa formulez actiune impotriva Adm.Fondului pt.Mediu pentru restituire taxa?
2.Voi continua actiunea cu anularea act administrativ reprezentand ''negatia'' A.F.P?
3.Norma de drept material,intrucat autot. a fost achizitionat nou si supus taxei pentru prima inmatriculare in Romania(deci nu a fost achizitionat second hand)?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Cerere reconventionala-divort
Va multumesc pentru informatia data.
Răspuns la discuția Lichidator judiciar necinstit
Va putetin adresa judecatorului sindic cu plangere/cerere sau cu plangere penala la parchet pentru abuz/neglijenta in serviciu.

Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere reconventionala,solicitand desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei,revenirea la numele purtat anterior si cheltuieli de judecata.
Intrebare:In ce valoare este taxa de timbru judiciar si unde pot sa o achit.
Este in functie de pretentiile cerute prin cererea reconventionala(in cazul de fata nu am pretins o anumita suma decat eventualele cheltuieli de judecata) sau este cea de 100 lei asimilata cererii pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului/sotiei(art 373 lit.b Cod Proc Civ.) si va rog sa mi spuneti pana la ce termen de judecata va trebui sa o achit.
Va multumesc.