avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pe poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pe poluare

Buna ziua!!!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Am introdus actiune in instanta pentru anulare act (A.F.P)si restituirea taxei auto achitata.Autoturismul a fost achizitionat nou in anul 2010.Judec. mi a pus in vedere sa precizez cadrul proc pasiv pt introducerea in cauza a Adm.Fondului pt Mediu.
1.Astfel,in acest caz va trebui sa formulez actiune impotriva Adm.Fondului pt.Mediu pentru restituire taxa?
2.Voi continua actiunea cu anularea act administrativ reprezentand ''negatia'' A.F.P?
3.Norma de drept material,intrucat autot. a fost achizitionat nou si supus taxei pentru prima inmatriculare in Romania(deci nu a fost achizitionat second hand)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277125 , utilizator 20:02, 4 Noiembrie 2013
1. Va trebui să chemați în judecată și Administrația Fondului Pentru Mediu.
2. Continuați acțiunea în sensul anulării actului administrativ.
3. Norma de care prevelați în primul rând este art. 110 din Tratatul de Funcționare a Comunităților Europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor taxa auto alexlau alexlau Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o actiune pt restituirea taxei auto. La termenul avut am cerut anularea actului administrativ reprezentat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)