Buna tuturor!
Daca am imprumutat un lucru (o trusa de scule) unei persoane cu promisiunea ca imi va fi inapoiata intr-un anumit termen, acest termen trecand de ceva timp, si in momentul in care ne intalnim imi promite ca in cateva zile imi va da trusa inapoi (mintind bineinteles), ma poate ajuta politia in cazul unei plangeri? In urma unei explozii la masina lui, carcasa trusei s-a spart, i-am spus ca nu am pretentie decat la scule.
Am martor din momentul in care i-am dat trusa, ma ajuta cu ceva?
Va multumesc!
Buna tuturor!
In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani "cu suspendare" (nu a primit inca sentinta definitiva dar a fost eliberat din arest preventiv) si ulterior intr-un alt dosar pt fapte identice a primit 2 ani cu suspendare iar luna viitoare va fi judecat intr-un alt dosar (tot pt furt), se vor contopi pedepsele si va ramane cea mai grea cu executare sau exista sanse sa nu i se revoce suspendarea? Se poate ca o persoana sa aibe mai multe pedepse cu "suspendare" in aceeasi perioada? Cand s-a dat sentinta la cel de-al doilea dosar mentionat mai sus nu s-a specificat nimic de prima condamnare pe care o are la activ (cea de 4 ani). Toate faptele au fost savarsite in trecut, inainte de prima condamnare.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Suspendarea se va revoca si in cazul in care intr-unul din cazuri va primi amenda penala in loc de inchisoare? Va multumesc!
Buna tuturor!
Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest preventiv), i se va revoca aceasta presupusa suspendare datorita faptului ca el mai este cercetat intr-un alt dosar pentru fapte identice cu cele de mai sus si urmeaza a fi judecat si in acest dosar? De mentionat este ca aceste fapte din al doilea dosar (nu cel pt care este arestat) au fost savarsite cu cateva luni inainte, are vreo relevanta in fata judecatorilor?
Pe scurt, mai are sanse sa primeasca o pedeapsa "cu suspendare" daca va fi judecat in doua dosare diferite?
Va multumesc pentru timpul acordat!
Initial au fost arestati pentru "talharie in forma agravanta". In perioada arestului (primului mandat, pt. ca se afla la al doilea mandat de arest preventiv de 19 zile) li s-a schimbat incadrarea in "furt calificat". Am inteles ca au fost dusi la procuror si acolo li s-a prezentat dosarul si acuzatia de furt. Dupa acest fapt ei au atacat legalitatea masurii de arest preventiv, respingandu-se ca nefondat, ei facand din nou recurs, urmand a se judeca luna urmatoare. Acum cateva zile am aflat ca cineva acuzat de talharie si care a stat 3 luni in arest preventiv a primit 4 ani cu suspendare, dar nu avea nimic in trecut (N.U.P.-uri sau ceva penal) fata de cei doi minori de care am vorbit mai sus. Este posibil ca sentinta finala sa se dea si in timpul mandatului de arest preventiv sau trebuie ca acesta sa se incheie? Va multumesc!
Sunt in totalitate de acord cu dumneavoastra, dar totusi inteleg ca exista "ceva" sanse ( dar mici) din spusele dvs... Va multumesc pt timpul acordat!
Buna ziua! In cazul a doi minori de 17 ani fiecare, care au savarsit fapta de furt calificat (art. 209 C.p., art.208 al.1, 209 al.1 lit.a, e, g C.p., cu aplic. art.41 al.2 C.p., art.99 al.2 şi următoarele C.p.), exista posibilitatea unei pedepse cu suspendare? Au recunoscut in totalitate faptele si au ajutat la recuperarea prejudiciilor. De mentionat ca ce doi mai au la activ cateva furturi (primind amenzi administrative). Ei se afla deja in arest preventiv. Va multumesc!