avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Loox92

Activitate Loox92

Răspuns la discuția Pot solicita reabilitarea?
Da, poti solicita reabilitarea daca s-a implinit termenul de 4 ani.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, din ce am mai sapat, am constatat folosirea eronata (inclusiv in statute) a denumirii de "filiala" in ceea ce priveste organizatiile teritoriale ale partidelor. Cred ca, neavand personalitate juridica, "filialele" teritoriale se infiinteaza prin hotarari ale consiliilor (nationale, judetene), fiind simple structuri interne autonome. Astept in continuare, poate voi fi pe deplin lamurit.
Partidul este o asociatie, are lege speciala intr-adevar, insa pe mine ma intereseaza infiintarea unei filiale de partid, procedura ce nu e reglementata in legea partidelor. Fiind o asociatie cu structura distincta de cea a partidului, filialei (ma gandesc ca) i s-ar aplica legislatia asociatiilor. Poate gresesc... de aceea am intrebat aici, in speranta ca poate cineva are cunostinta. Multumesc!
As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unei filiale de partid. In afara de legea OG 26/2000 referitoare la regimul asociatiilor si fundatiilor, nu am gasit nimic precis referitor la filialele de partid. Daca ma poate ajuta cineva, ii sunt recunoscator. :beer:
Va salut stimati membri ai acestui forum!

Parintii mei au o problema destul de complicata (insa din ce in ce mai des intalnita din cate vad). In urma unui proces de faliment, parintilor mei, administratori, le-a fost instituita raspunderea patrimoniala (art 138) si acum sunt obligati la plata debitului societatii (nu stiu cat conteaza aspectul acesta dar pe fond s-a respins actiunea de instituire a raspunderii ca neintemeiata, insa printr-un "miracol", la recurs, sentinta a fost modificata in totalitate si actiunea admisa, fara prezentarea de inscrisuri noi si fara prezenta niciunei parti...)

In fine, parintii mei detin un apartament ipotecat (ipoteca rang I) in urma contractarii unui credit in scopul utilizarii pentru investitii in acea societate, credit care practic este stins (suma a fost achitata), insa, din comoditate cred, banca nu a cerut radierea ipotecii din CF delegandu-l in schimb pe tatal meu, care, inca nu a facut acest lucru (poate oricand sa o faca, avand acel document de la banca).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

- Daca se demareaza executarea silita (venituri si alte bunuri nu exista in afara de apartament), poate executorul (din ce am inteles, acesta ar fi lichidatorul societatii) sa execute imobilul ipotecat?
- Are interesul sa faca asta daca valoarea imobilului abia acopera jumatate din debit?
- Poate sa afle ca acel credit a fost stins si ipoteca practic este lipsita de obiect si ce consecinte ar putea avea acest fapt?

Va multumesc pentru ajutor si va rog sa imi scuzati eventualele greseli de exprimare.