avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobil deja ipotecat - raspunderea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobil deja ipotecat - raspunderea administratorilor unei societati

Va salut stimati membri ai acestui forum!

Parintii mei au o problema destul de complicata (insa din ce in ce mai des intalnita din cate vad). In urma unui proces de faliment, parintilor mei, administratori, le-a fost instituita raspunderea patrimoniala (art 138) si acum sunt obligati la plata debitului societatii (nu stiu cat conteaza aspectul acesta dar pe fond s-a respins actiunea de instituire a raspunderii ca neintemeiata, insa printr-un "miracol", la recurs, sentinta a fost modificata in totalitate si actiunea admisa, fara prezentarea de inscrisuri noi si fara prezenta niciunei parti...)

In fine, parintii mei detin un apartament ipotecat (ipoteca rang I) in urma contractarii unui credit in scopul utilizarii pentru investitii in acea societate, credit care practic este stins (suma a fost achitata), insa, din comoditate cred, banca nu a cerut radierea ipotecii din CF delegandu-l in schimb pe tatal meu, care, inca nu a facut acest lucru (poate oricand sa o faca, avand acel document de la banca).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

- Daca se demareaza executarea silita (venituri si alte bunuri nu exista in afara de apartament), poate executorul (din ce am inteles, acesta ar fi lichidatorul societatii) sa execute imobilul ipotecat?
- Are interesul sa faca asta daca valoarea imobilului abia acopera jumatate din debit?
- Poate sa afle ca acel credit a fost stins si ipoteca practic este lipsita de obiect si ce consecinte ar putea avea acest fapt?

Va multumesc pentru ajutor si va rog sa imi scuzati eventualele greseli de exprimare.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:35, 28 Septembrie 2013
Da
Da
Nicio consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)
Contractul de ipoteca dariaoana dariaoana buna ziua.va rog sa ma lamuriti in urm. problema.daca am ipoteca pe apartament in favoarea bancii cum pot sti daca mai pot garanta cu acelasi apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Delapidare fonduri de catre fosta administratora Avran Razvan - Cabinet Avocat Avran Razvan - Cabinet Avocat situatia de fapt: in ianuarie 2008 s-a constatat in urma sistarii caldurii si apei calde ca fosta admin. nu a platit facturile din ultimii 2 ani, rezultind ... (vezi toată discuția)