avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate gryg84

Activitate gryg84

Un organ al statului face un abuz asupra ta ce trebuie facut:sa pui capul in pământ și să faci cum spune el sau sa chemi ajutor cum a fost in cazul meu.
Amendă contravențională pe motiv că am apelat fara motiv la 112.
Sa va spun pe scurt probleme mea.
Aflandu-ma in auto personal am intrat intr-o fosta întreprindere dezafectată (fosta livada) proprietate privata si am oprit auto in dreptul polițiștilor locali in civil care mi-au cerut buletinul fara ca ei sa se legitimeze sau sa-mi după motivul care mi-au cerut să mă legitimez. Atunci eu am refuzat stiind ca ma aflu pe o proprietate privata (posibil sa gresesc) si nu au nici un drept. Eu am sunat la 112 și spunând că ma simt abuzat si legitimat fara drept,după ce am sunat ei au urcat in masina lor fara inscripții ca ar fi de la poliția locală si plecând de lângă mine dar așteptând pe poliția națională care trebuia să vină de la apelul meu la 112. Inainte sa ajunga la mine poliția națională sau oprit la poliția locală sa vorbeasca (Nu stiu ce au discutat),apoi au venit la mine și le-am explicat ce sa intamplat. Ei au venit cu precizări ca nu era necesară apelarea mea la 112 și că trebuia să le fac lor plângere la sediul poliției locale si m-au amendat ca am folosit serviciul 112.
Voi ce credeti am gresit sau nu trebuie contestată amendă de 2000 lei sau nu?
Ps:am fost amendat pe art.32 alin 1 oug34/2008
Răspuns la discuția Onorariu avocat

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ca sa aflati in concret luati legatura cu un avocat, ii prezentati problema dvs si o sa aflati onorariul.
Dumneavoastra cat ati cere sa reprezentati cauza

Buna ziua. Pun aceasta intrebare ca nu stiu ce sa fac. Am in plan sa dau asociatia de locatari in judecata pentru neimplicarea in reparatia terasei blocului (problema este de aproximati 5ani de zile).As vrea sa stiu si eu cam cat ma costa onorariul avocat pentru aceasta problema. Nu as vrea sa imi pun vecini in cap ca le pun niste costuri in plus cu onorariul de avocat
Răspuns la discuția Asociatia de proprietari
Onorariu avocat a fost bagat in listele de plata inainte de inceperea procesului

Raspundeti la mesaje prin apasarea butonului Raspunde si nu Citeaza.
Cu ceva timp in urma am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata utilităților si obligat sa platesc inainte onorariul avocat.
Procesul a fost suspendat pentru ca asociatia nu a administrat inscrisuri sau probe cerute de judecator.
Este normal ca asociatia sa ceara bani inainte de avocat si daca procesul sa suspentat fara nici un castig pot cere restituirea sumei de avocat.
PS. Procesul a fost suspendat de mai bine de un an. Si daca am dreptul sa cer bani inapoi si nu vrea ce pot face legal
Vin cu niste precizari noi. Procesul sa suspendat in baza art.155/1cod procedura civila. Nu vreau sa creez polemici pe acest subict dar vreau sa stiu daca mi sa incalcat niste drepturi,sunt constient ca toate astea sau intamplat din vina mea dar eu am incercat sarezolv cu asociatia printrun angajament dar nu am avut nici o intelegere si multe altele,de aceia este supararra mea pe asociatie
In acest caz ce e de facut daca este nelegal ca mi sa impus sa platesc onorariu avocat fara o sentinta definitivă daca procesul o fost suspendat. Ce r de facut?
gryg84 a scris:

Buna.Sunt proprietar de apartament si in urma unor probleme financiare am ramas restant la intrtinere (1500lei) si am fost dat in judecata de asociatie care mia impus plata avocat care am platito,precizez ca procesul sa suspendat gara noci o solutie,pot cere inapoi pîata avocat Va multumesc

Precizez ca onarariu mi sa impus la plata intretineri inainte de a fi cjemst in judecata de catre asociatie,iar acum este suspendat de aproximativ 2 ani.Intebatea mea este daca pot sa_mi restituoe inapoi asociația plata onorariu care asociația mi la impus daca procesul sa suspendat de 2 ani
Buna.Sunt proprietar de apartament si in urma unor probleme financiare am ramas restant la intrtinere (1500lei) si am fost dat in judecata de asociatie care mia impus plata avocat care am platito,precizez ca procesul sa suspendat gara noci o solutie,pot cere inapoi pîata avocat Va multumesc