avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru17

Activitate alexandru17

da l-a semnat dar nu i s-a spus abia dupa 3 luni ca incadrarea ii este necalificata iar faptul ca a acceptat un salariu mai mic a fost tocmai pt a-si nu pierde locul de munca
Totodata este posibil in aceste caz sa se accepte plata celor 3 salarii compensatorii si firma care a facut transferul prima data prin schimbarea locului de munca si a functiei angajatul ( prin prima decizie si act aditional) sa reangajeze persoana in cauza iar situatia sa revina la starea anterioara ?
Consultand mai bine decizia, defapt nu acolo apare acordarea salariilor compensatorii ci in CIM. In decizie apara temeiul concedierii si anume art 65 (1) din legea nr. 53/2003 -Codul Muncii. Ceea ce este nedrept este ca prin transfer persoana in cauza a fost pe o functie necalificata, remunerata mai putin decat la celalalt loc de munca, unde a lucrat 30 de ani iar acum este concediata ca persoana necalificata cu un venit mai mic? De ce nu s-a facut iar transferul invers si acea firma sa concedieze pana la urma urmei angajatul?
Nelamurirea este ca firma angajatoare promite aproape simultan reangajarea pe o alta firma. Insa daca se accepta cele 3 salarii compensatorii nu inseamna ca implicit se accepta si somajul, iar fiind pe somaj cum te mai pot ei angaja pe o alta firma? Altfel nu vad cum se pot primi cele 3 salarii compensatorii.
Răspuns la discuția Calcularea somajului conform NCPC
Multumesc !
Răspuns la discuția Este considerat somajul vechime?
Multumesc frumos pt aceste informatii! Insa in ceea ce priveste stagiul de cotizare la pensie si sanatate, care va fi cuantumul contributiilor facute de catre AJOFM?
acordarea de salarii compensatorii a fost prevazuta in CIM si ultima decizie de incetare a contractului de munca
In cazul in care o persoana mai are 3 ani pana la pensie si tocmai ce urmeaza a fi trimisa pe somaj pe o perioada de un an de zile, se considera acel an de somaj vechime la munca?
Răspuns la discuția Calcularea somajului conform NCPC
Sa inteleg atunci ca de ex la un salariu brut de 1460 cu o cotizatie de peste 20 de ani somajul ar fi 521 de lei?
Exact in luna decmbrie a anului trecut s-a procedat printr-o decizie la un transfer de pe o diectie pe alta. Decizia fiind semnata de catre directorul general al firmei si directorul de la resurse umane dupa care s-a facut un act aditional la CIM intre angajator si salariat prin care se schimba locul de munca sia functiei detinute anterior, restul clauzelor ramanand neschimbate in CIM