avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a contractului de munca, prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a contractului de munca, prin primirea a 3 salarii compensatorii si punere pe somaj

Buna ziua, poate o societate sa ceara prin decizie incetarea contractului de munca al angajatului prin acordarea de 3 salarii compensatorii si punerea pe somaj, in conditiile in care persoana in cauza a fost transferata tot ptin decizie de transfer la un alt departament pe o perioada de 6 luni iar acum dupa doar 4 luni printr-o alta decizia angajatorul a emis o alta decizie de trimitere pe somaj ( perioada primei decizii nici n-a ajuns la final, ca s-a emis o alta decizie prin care se cere incetarea contractului de munca)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 12 Februarie 2015
1. Nu mai exista transfer reglementat in Codul Muncii. Cred ca este vorba despre modificarea locului de munca , in speta.

2. Pentru se beneficia de somaj trebuie indeplinite anumite conditii prevazute de lege.

3. Cred ca trebuie sa mai detaliati problema dvs. - cum se doreste incetarea c.i.m. , unde este prevazuta acordarea de salarii compensatorii etc.
Exact in luna decmbrie a anului trecut s-a procedat printr-o decizie la un transfer de pe o diectie pe alta. Decizia fiind semnata de catre directorul general al firmei si directorul de la resurse umane dupa care s-a facut un act aditional la CIM intre angajator si salariat prin care se schimba locul de munca sia functiei detinute anterior, restul clauzelor ramanand neschimbate in CIM
Decizia de transfer a fost acoperita de actul aditional de modificarea locului de munca.
acordarea de salarii compensatorii a fost prevazuta in CIM si ultima decizie de incetare a contractului de munca
Si nelamurirea care este ?

Alte discuții în legătură

M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu prin restructurare post/ valabilitate ccm elagrosu elagrosu Buna seara, Am mare nevoie de sfatul specialistilor de pe acest forum , specialisti carora le multumesc pentru anterioarele raspunsuri pe care le-am primit si ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj dupa ccc ioana71 ioana71 Buna ziua. Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani. Azi am fost la interviul programat cu domnul director. ... (vezi toată discuția)