Care este articolul din Cod proc pen in temeiul caruia pot cere judecarea in lipsa? Este vorba despre partea civila de la o plangere impotriva Ordonantei prin care s'a dispus scoaterea de sub urmarire penala.
Cum procedez daca am de platit taxa in alta localitate? Am incercat sa gasesk un nr de cont al primariei respective insa nu reusesk. Stiti vreo alta metoda?
ptr a deveni salariat asociatul unic tre' sa renunte la functia de administrator si sa numeasca o alta persoana pe aceasta functie. procedura este una simpla, va sfatuiesk sa mergeti la Registrul comertului de care apartineti, sa cautati Biroul de consultanta unde vi se va spune ce documente tre' sa prezentati si cum decurge operatiunea.
multumesc mult ptr sfaturi; am gasit o declaratie fakuta de administratorul SC debitoare la data de 18.02.04, odata cu o plata partiala de 63 mil ROL; in consecinta o sa ma folosesk de acest inscris si ma grabesk sa depun actiunea; de acord? :)
termenul de plata era de o luna de la data incetarii relatiilor contractuale iar contractul in baza caruia se livrau marfurile era unul de vanz-cump marfa; sigur ca in urma neplatii inregistrate pana la 31.12.02 nu s-a mai livrat marfa, deci incetarea relatiilor contractuale a avut lok la data ultimei livrari, parerea mea :">
in esenta prescriptia este o sanctiune a pasivitatii creditorului, nu? Daca acesta a ales sa se constituie parte civila intr'un proces penal inseamna ca n-a fost pasiv. Intr-adevar plangerea penala nu se numara printre cazurile prevazute de Decret, insa ...
Cunoasteti cazuri asemanatoare din practica?
Cum se calculeaza taxa de timbru la actiunea civila de indeplinire a promisiunii de vanz-cump?
in esenta prescriptia este o sanctiune a pasivitatii creditorului, nu? Daca acesta a ales sa se constituie parte civila intr'un proces penal este vreo diferenta?
Cunoasteti cazuri asemanatoare din practica?
Cum se calculeaza taxa de timbru la actiunea civila de indeplinire a promisiunii de vanz-cump?
SC X vinde catre SC Y marfa in valoare de 700 mil ROL in noi 2002, cu plata pana la 31.12.02. Pentru garantarea platii se instituie gaj fara deposedare asupra fondului de marfa din magazinul lui Y si asupra mijloacelor fixe din magazin, dovedite cu facturi achizitie: vitrine frigorifice, cantare etc.
Datorita neplatii, la 05.01.2003 intre parti se incheie in prezenta unui avocat un antecontract de vanz-cump, cf caruia SC Y se obliga sa vanda un apartament catre SC X daca in termen de o luna de la incetarea raporturilor contractuale nu se achita marfa de 700 mil.
La 30.01.03 SC X isi recupereaza 200 mil din marfa gasita in magazinul lui Y precum si a mijloacelor fixe. Cu aceasta ocazie SC X descopera ca mijloacele fixe cu care a garantat SC Y nu-i apartin acesteia in proprietate, fiind date in comodat de alte SC si ca facturile fiscale prezentate drept dovada nu corespund realitatii.
In consecinta face plangere la politie ptr inselaciune si fals in inscrisuri private si din acel moment pana in prezent dosarul se plimba de la politie la parchet si acum este la judecatorie ptr judecarea plangerii impotriva ordonantei de neincepere a urmaririi penale.
Credeti ca prin procedura penala a fost intrerupt cursul prescripritiei ptr actiunea in valorificarea antecontractului de vanz-cump? Care este taxa de timbru ptr aceasta actiune?