avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate ghitaciobanu

Activitate ghitaciobanu

Vechiul cod. Nu ati dat prea multe detalii insa cel mai tare cred ca va intereseaza termenul prescriptiei. In acest caz, trebuie analizat daca prejudiciul intervenit in 2012, avea caracter cert (chiar si viitor insa sigur ca producere) sau eventual.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Echitabil ar fi sa beneficieze și cei care au fost deja executați silit pe imobile și le-au pierdut fără a respecta procedura prevazuta de lege.


Pai, atunci echitabil pentru creditor ar fi sa primeasca imobilul ca doar asta presupune darea in plata. Sa se anuleze actele de executare si sa se repuna partile in situatia anterioara ma gandesc. Ca poate in procedura de executare s-a vandut imobilul la 50-75% iar prin darea in plata ar ajunge credkitorul sa primeaca imobilul la valoarea de piata...
Răspuns la discuția Compensare în executarea silită
Nu.
In primul caz dvs sunteti debitorul iar celalalt parinte este creditor (pt obligatia platii cheltuielilor).
In celalalt caz, debitor este parintele (creditor in primul caz) iar creditor este copilul.

Asa ca datoriile nu sunt reciproce intre dvs si celalalt parinte astfel ca o compensatie este exclusa.
Conform art 2386 NCC beneficiati de o ipoteca legala pentru restituirea sumelor platite.
La semmnarea antecontractului in forma autentica nu renuntati la aceasta ipoteca legala iar notarul o va inscrie in CF.
Inainte de semnarea contractului, solicitati extrasul CF pentru a vedea daca mai exista si alte ipoteci inscrise in CF pentru a nu ajunge in situatia unui concurs intre ipoteci si astfel sa nu aveti de unde sa va indestulati creanta.
Rangul de preferita acordat de ipoteca legala se pastreaza si in procedura insolventei
floare de gheata a scris:


Cui sa ma adresez?



In ce calitate??
Răspuns la discuția legalitate ordin prefect
cititi cu atentie speta urmatoare si veti afla raspunsul la intrebarea dvs

[ link extern ]
Răspuns la discuția Executare creanta
angela-anastasia a scris:


as dori sa stiu daca este legal ca dosarul de executie sa trimis la un executor din alt oras, alt judet, eu locuiesc in jud cluj, 10 km de orasul Cluj. Dosarul sa trimis la un executor din Baia Mare.




Este legal deoarece Baia Mare este in cicumscriptia curtii de apel Cluj. Spuneti mersi ca nu v-a trimis dosarul la Sighetu Marmatiei...
As mai adauga la raspunsul anterior prevederile art 816 ncpc in cazul in care se solicita executarea imobiliara a bunurilor celui fara discernamant (daca a fost pus sub interdictie judecatoreasca)

Articolul 816 Imobilele minorilor si interzisilor
(1) Imobilul unui minor sau al unei persoane puse sub interdictie judecatoreasca nu poate fi urmarit silit inaintea urmaririi mobilelor sale.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu impiedica urmarirea silita asupra unui imobil aflat in proprietatea comuna a minorului sau a persoanei puse sub interdictie judecatoreasca si a unei persoane cu capacitate deplina de exercitiu, daca obligatia prevazuta in titlul executoriu este comuna.
Morgiana a scris:

Buna ziua,


Am crezut ca se poate rezolva prin uzucapiune, dar un avocat consultat ne-a spus ca nu se poate uzucapa impotriva statului



Partial adevarat. Daca terenul este proprietatea privata a staului (si nu publica) poate fi uzucapat.

Revenind la problema dvs, indiferent ca terenul este proprietatea publica sau privata a statului, puteti incerca sa vorbilti cu cei din primarie pentru a va da un drept de folosinta si pentru diferenta de teren. Daca nu vor, mergeti in instanta pentru uzucapiunea dreptului de superficie asupra terenului pe care sunt construite si anexele fara autorizatie.

mai jos o speta cat de cat asemanatoare

[ link extern ]
Răspuns la discuția act notarial de imprumut
gi-jane2 a scris:

Nu are ce sa i se intample ...


:tooth: :tooth:

Depinde cu ce "prieten" a incheiat contractul. Cred ca el stie mai bine decat noi ce a facut acolo.