avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalitate ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalitate ordin prefect

Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu un ordin prefect: se poate verifica legalitatea acestuia in instanta in baza legii 554/2004 , art.4, ridicand la un proces pe legea 18/1991 exceptia de nelegalitate sau nu?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:06, 4 Mai 2016
pusa2mimi a scris:

Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu un ordin prefect: se poate verifica legalitatea acestuia in instanta in baza legii 554/2004 , art.4, ridicand la un proces pe legea 18/1991 exceptia de nelegalitate sau nu?

Un raspuns va rog.Multumesc.
Exista o cerere pe rolul instantei? si daca da, care este obiectul ei?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
Da, exista un proces la legea 18/1991 la care am solicitat verificarea legalitatii ordinului prefectului, la care, primaria a depus note de sedinta prin care afirma ca pentru ordinul prefectului nu pot solicita verificarea OP, numai anularea/nulitatea OP, in contextul ca de constatarea nelegalitatii OP depinde in parte solutionarea cererii dedusa judecatii.
Nu puteti invoca exceptia de la art.4 cu privire la ordinul prefectului, daca obiectul cererii este tocmai acel ordin de prefect.
Obiectul cererii nu este acel op ci o cerere depusa in 1991 la legea 18, op a fost emis in 1996 fara a fi solutionata cererea, eu fiind mostenitare a fostei proprietare, am solicitat solutionarea cererii la legea 165/2013, asa am ajuns la proces.Am solicitat verificarea legalitati OP pe cale de exceptie.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Temei legal la anulare ordin prefect pusa2mimi pusa2mimi Pentru a deschide proces pentru nulitate/anulare ordin prefect de atribuire teren aferent casei de locuit, ce temei legal se poate folosi? Exista mai multe ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta pusa2mimi pusa2mimi In ce situatie este obligata instanta sa invoce nulitatea absoluta conform codului civil, art.1247, alin.(3)? (vezi toată discuția)
Exceptia prematuritatii pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Va rog un sfat in legatura cu o viitoare actiune in justitie: am solicitat la primarie ,in calitate de mostenitoare dupa mama, ca cererea care a ... (vezi toată discuția)