avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalitate ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalitate ordin prefect

Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu un ordin prefect: se poate verifica legalitatea acestuia in instanta in baza legii 554/2004 , art.4, ridicand la un proces pe legea 18/1991 exceptia de nelegalitate sau nu?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:06, 4 Mai 2016
Ma refeream la cererea de chemare in judecata, daca actiunea in instanta nu are ca obiect acel ordin de prefect din 96, da ar trebui sa vi se admita invocarea exceptiei si sa se verifice ordinul, daca este altfel, nu se admite.
Multumesc de raspuns.Actiunea in instanta este pe legea 165/2013, nu anulare/nulitate ordin prefect .Din pacate de constatarea nelegalitatii ordinului prefectului depinde daca obtin terenul solicitat sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
pusa2mimi, utilizator
cititi cu atentie speta urmatoare si veti afla raspunsul la intrebarea dvs

[ link extern ]
Multumesc, am citit, problema este mult mai complexa decat pot scrie eu aici. Am avut un proces de Nulitate ordin prefect la care in prima instanta mi-a fost recunoscut dreptul ca mostenitoarea a fostului proprietar , ceea ce m-a determinat sa fac solicitarea verificarii OP la acest proces. Ce sa mai scriu, am solicitat terenul la toate legile proprietatii: 18;169;10;247;165. Asta e ultima sansa.E mica de aceea nici nu am luat aparator, am avut la nulitate ordin prefect si nu a reusit sa mentina sentinta de la judecatorie care imi era mai favorabila si la tribunal .Nu a depus un act ce i l-am incredintat spre folosinta.
Azi am avut infatisare la judecatorie, in intampinarea care a depus-o institutia prefectului se solicita admiterea autoritatii de lucru judecat(pentru ca a fost un proces de nulitate OP), dar mai scrie ca"Este adevarat ca in dosarul invocat paratii nu sunt aceeasi cu cei din prezenta cauza,iar obiectul cauzei nu este intocmai acelasi" , in acest caz,nefiind intrunite cumulativ cele 3 conditii esentiale:identitate de obiect, de cauza si de parti, am sanse sa fie verificata legalitatea ordinului prefectului?Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal la anulare ordin prefect pusa2mimi pusa2mimi Pentru a deschide proces pentru nulitate/anulare ordin prefect de atribuire teren aferent casei de locuit, ce temei legal se poate folosi? Exista mai multe ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta pusa2mimi pusa2mimi In ce situatie este obligata instanta sa invoce nulitatea absoluta conform codului civil, art.1247, alin.(3)? (vezi toată discuția)
Exceptia prematuritatii pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Va rog un sfat in legatura cu o viitoare actiune in justitie: am solicitat la primarie ,in calitate de mostenitoare dupa mama, ca cererea care a ... (vezi toată discuția)