avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate gabeea

Activitate gabeea

Buna ziua,am si eu nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: mama va fi nevoita sa intre in somaj dupa desfiintarea firmei si stiu ca printre alte acte are nevoie de o adeverinta de la fisc cum ca nu realizeaza venituri. Pentru acesta adeverinta trebuie sa fie pe zero la fisc? (mentionez ca apartamentul este pe numele ei si al tatalui meu-am platit impozitul pana in 2014,pe 2015 inca nu,iar tatal meu mai are un rest dintr-o amenda de politie si nu stiu in ce fel o conditioneaza acestea)
Multumesc anticipat!
Prin acea cerere si actele doveditoare (copie contract v-c, copie dovada radiere de la fisc, copie buletin) pe care le-am depus la politie, eu nu voi mai figura ca proprietar, ci acela caruia i-am vandut-o, deci lui ii vor veni amenzile. In plus, mi s-a spus ca voi primi si acasa o hartie care sa dovedeasca acest lucru.
Actele trebuie depuse la judecatoria unde domiciliezi (o sa trebuiasca sa platesti la fisc o taxa judiciara de 20de lei). Si eu am fost in aceeasi situatie, masina s-a vandut de vreo 5 ori fara acte, asa ca am depus hartiile pe care le-am facut cu cel care le-a luat de la mine, m-a interesat doar sa scap de amenda. Cred ca ai putea sa incerci ca in contestatie sa atasezi si V-C dintre cei doi daca domnul a avut-o si a radiat-o si el de la fisc. In plus, trebuie neaparat sa mergi la serviciul de inmatriculari cu copii dupa acte si o cerere prin care soliciti mentiuni in baza de date,ca sa nu mai figurezi ca proprietar.
Eu pt judecatorie am redactat contestatia cu niste modele gasite pe net, daca nu gasesti ceva concret, poti sa imi lasi adresa ta de mail si iti trimit modelul meu. Nici eu nu stiam ce trebuie sa fac,dar pana la urma m-am descurcat.

Asta este experienta proprie, poate gasesti pe cineva mai avizat sa te sfatuiasca :)
Ai vandut masina de mult timp? tu si cumparatorul locuiti in acelasi judet?

Teoretic, in fata politiei, comodatul e valabil pt ca masina inca figureaza pe numele tau la serviciul de inmatriculari, eu nu as sti sa iti spun daca contractul V-C si comodat se bat cap in cap si in ce fel. Oricum in cazul in care primesti o amenda cum am patit eu, iti e mult mai usor sa o contesti.
Imi cer scuze, cred ca te-am indus un pic in eroare pt ca nu am fost atenta ca doar ce ai vandut masina..asa e, in mod normal el are la dispozitie 30 de zile sa o inmatriculeze, dar mai bine sa stii din timp ce ai de facut. nici eu nu stiam de notificarea asta care se face la politie, mentiunea de instrainat e cu dus si intors pt ca unii oricum nu prezinta actele, asa ca sper ca postarile de mai sus sa ajute si alte persoane :)
Si eu am fost fix in aceeasi situatie si am primit o amenda de rovinieta (oricum mentiunea instrainat de pe talon nu te scuteste de o posibila amenda de rovinieta, doar ii face lui probleme daca e oprit in trafic). Astfel, am mers la serviciul de inmatriculari cu:

-copie contract vanzare-cumparare
-copie dovada radiere fiscala
-copie buletin(doar al meu pt ca nu aveam copia cumparatorului dar nici nu mi s-a cerut)
+acolo iti vor spune ca trebuie sa faci o cerere scrisa de mana, eu a trebuit sa o fac in felul urmator: (o postez, sper sa fie de folos celor in aceasta situatie)

Domnule comandant,

Subsemnatul,…., domiciliat in….,str…………., declar ca am vandut autovehiculul marca…..,nr de inmatriculare…., nr de identificare….., culoarea….., subnumitului….., domiciliat……, in data de….., conform contractului de vanzare-cumparare anexat.

Solicit mentiuni in baza de date.
Atasez urmatoarele documente :…….(cele mentionate mai sus)

Data Semnatura

Asta e procedura concreta care trebuie urmata cat mai repede pentru a evita neplaceri cum am patit eu care am umblat la tribunal sa contest amenda(in contextul in care am vandut masina de un an). Din moment ce cumparatorul refuza categoric mentiunea instrainat, este aproape clar ca nu are de gand sa o inmatriculeze pe numele lui.
Buna ziua, am si eu o problema pe care am mai intalnit-o pe acest forum: in noiembrie 2013 am vandut o masina, am radiat-o fiscal, iar acum (sept.2014) am primit o amenda de rovinieta pentru aceasta contraventie savarsita in iunie 2014. Masina a mers din mana in mana fara ca cineva sa o mai inmatriculeze(4-5 persoane).

Am decis sa fac contestatie, dar nu am gasit un model concret in acest in sens si nu stiu cum se procedeaza, trebuie sa o depun la judecatoria unde domciliez(Braila) sau in Galati, unde s-a mers fara rovinieta. Ma poate ajuta cineva? In privinta motivelor contestatiei, as putea mentiona si faptul ca PV este semnat doar electronic?

In plus, am inteles ca cel care detine masina acum nu ar avea-o inregistrata nici macar la fisc, masina figurand din nou dupa un timp la adm. financiara pe numele celui care i-am vandut-o eu, desi el a radiat-o; as putea depune o plangere pentru ca masina sa fie depistata in trafic si sa ii fie retinut talonul? Din ce stiu, noul proprietar are obligatia sa o inmatriculeze in 30 de zile, mi se pare anormal sa nu i se intample nimic.

Imi cer scuze pentru multitudinea de intrebari, dar ma aflu intr-o situatie inedita si raspunsurile pe care le-am gasit pana acum sunt usor contradictorii.
Multumesc anticipat.