avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovinieta, masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovinieta, masina vanduta

Buna ziua...am si eu o mica problema.... acum ceva timp am vandut o masina...un golf 2 mai exact...si astazi am aflat ca domnul caruia i-am vandut masina nu a inmatriculato pe numele sau ci tot pe numele meu este. Am primit astazi amenda ca a fost fotografiat de camera din trafic fara rovinieta... am fost si am luat astazi dovada de la fisc ca masina respectiva este iradiata de pe numele meu...in schimb nu gasesc contractul de vanzare cumparare...(sper sa nu il fi aruncat :( ) ce pot face? sunt constienta ca pentru moment trebuie sa platesc amenda...dar o solutie pentru asa ceva este? ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 18:49, 2 Ianuarie 2022
Buna ziua,

daca nu s-au implinit 15 zile de la data cand ati primit PV de contraventie puteti formula plangere contraventionala la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia, in care aratati faptul ca nu mai sunteti prop. auto si anexati contractul si dovada de la ANAF din care rezulta faptul ca auto a fost radiat de pe numele dvs., cu achitarea unei taxe de 20 lei.

Recomandat este sa apelati la un avocat, sunt sanse mari sa castigati!

Succes!
Asta este chestia ca nu gasesc cel contract... si-l caut in disperare... dovada de la fisc o am...nu s-au implinit 15 zile...abia astazi am primit amenda...inca mai am timp...daca nu gasesc contractul de vanzare cumparare nu se poate face nimic? :( am fost astazi la politia rutiera si le-am zis ca totusi dovada aceea de iradiere se face pe baza unui contract de vanzare cumparare? si mi-au spus ca ei nu au ce sa imi faca... si ca normal cei de la impozite nu ar fi trebuit sa imi radieze asa masina.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
EritroxylonX, utilizator
[ link extern ] #

La sectorul 6 exista cerere eliberare ace din arhiva. Nu stiu in cat timp se elibereaza .... dar poate reusiti sa obtineti o copie de acolo? ... sau de unde a fost redactat actul.
nu sunt din bucuresti...ci din galati...si am facut actele la un birou de acte auto...am fost deja si au zis ca nu au nimic... :( deci altceva nu se poate face?
Trebuie neapărat să găsiţi contractul de vânzare-cumpărare. Cred că este singurul act care vă poate scăpa de această lipsă de bun-simţ a cumpărătorului. Atât acum, cât şi pe viitor.

Alte discuții în legătură

Radiere auto politie dupa 4 ani sufix sufix Buna ziua, in 2011 am vandut un autoturism care l-am radiat doar la financiar. Cumparatorul imediat dupa vanzare a luat 12 amenzi de rovinieta dupa care a ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)
Pierdut act v/c auto,pot sa scap de impozit ? DarkMyhay DarkMyhay Salut,in primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuia.Pe scurt situatia sta in felul urmator,cand am fost sa platesc impozitul auto am aflat ca ... (vezi toată discuția)