avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Stefanmar

Activitate Stefanmar

Buna ziua
Am un vecin tortionar care din 2010 ma tot cheama, ba la politie , ba la ins in constructii, la mediere si acum la parchet.
Totul a inceput de la un geam al vecinului care se afla pe hotarul casei cu vedere la mine in curte care eu il am placat cu polyester. Am fost chemat la politie ptr declaratie, acolo politistul a spus ca e Mai bine sa ne intelegem decit sa se ajunga Mai departe. Am dat declaratie ca sunt deacord sa ii pun un panou de tabla prins in 4 dibluri la o distanta de 7-8cm de peretele casei ( sa foloseasca doar k aerisire, nu si cu vedere in curte a mea)
TOTUL OK
Mia venit REZOLUTIE de la Procuror de a nu se incepe urmarirea penala fata de mine (anul2010)
TOTUL OK , piña Mia trimis un mediator zi cind ca vecinul ma acuza k pavelele din curte a mea are inclinatie spre fundatia casai lui si cind ploua apa sar Duce la casa lui si ca iam produs pagube ( mediator ul constant ca acuzat ia este nefondata)
TOTUL OK, piña si a adus iar aminte de geam cu vedere la mine in curte, si iar Mia facut reclamatie. Primesc iar REZOLUTIE de la Procuror cu Neinceperea urmariiri penale anul 2014.
TOTUL OK
Aum primesc iar instiintare de la Parchet cu iminarea solutie I in cauza ce formeaza obiectului dosarului din 2010.
Ce este de facut si la ce sa ma astept
Discuție Accident auto
Va scriu si eu întâmplarea unui prieten. La ora 24 Acesta se deplasa cu mașina Logan din direcția Nord spre Vest a orașului, undeva a încetinit sa faca o întoarcere la stinga pe linie continua a drumului Cind a ajuns pe banda din stinga a fost lovit lateral stinga fata de un bmv X5 care acesta se bagase in depasire pe linia continua a drumului. La tel 112 cei de la poliție au spus ca nu vin la fata locului sa meargă dimineața la sediul pol (avarii auto) . In X5 se aflau 2 băieți si 2 fete in jurul vârstei de 25 ani, Tinarul de la volan a sunat la tatăl lui care acesta a venit in 5 min cu o mașina decapotabila, tata a sunat pe cineva la care țipa si ii spunea sa se trezească si sa trimeata poliția la fata locului mai repede
A venit un echipaj de poliție care a constatat ca șoferul Loganului nu sa asigurat Cind a virat la stinga si ca trebuie sa dea RCA. șoferul Loganului nu se considera vinovat deoarece in timp ce a virat la stinga din spatele lui a venit X5 care se bagase in depasire pe linia continua, si a semnat ca nu este deacord ca firma de asigurări sa plătească paguba.
Acum întreb, la ce sa se aștepte șoferul Loganului, ce pași ar fi de urmat si dacă trebuia sa se lase cu permise suspendate.
Răspuns la discuția Rãutatea vecinilor
Eu nu cer vecinului meu sa imi repare spatele casei!
Pe mine m-au anunțat cei de la firma care schimba conducta de apa ca miau lovit peretele casei si ca vor repara ei absolut totul .
Pe mine m-a deranjat Cind am mers sa vad despre ce este vb , vecinul a ieșit cu scandal sa ies afara ca este curtea lor si ca nu o sa intru niciodată in curtea lor cit timp trăiesc ei.
Menționez ca terenul pe care am intrat se afla in diviziune cu încă 3 familii.
M-a interesează dacă vreau sa mai intru sa repar ceva la casa in viitorul îndepărtat ( m-a refer peste 5-10 ani Cind peretele casei se va mai detiora) cum trebuie sa procedez ca sa nu intru in gura vecinului .
Multumesc pentru răspuns n53
=D>
Răspuns la discuția Rãutatea vecinilor
1 .Unde trebuie depusă aceasta plângere,
2 .si pe viitor peste multi ani dacă am nevoie sa verific sa repar spatele casei cum m-a sfatuiti sa pot intra pe straduta, Menționez cu acești vecini nu se poate discuta omenește , ei sar la bătaie , am montat o camera de luat vederi in fata porti mele si acum au luat foc mai tare?
Cum ii pot face sa înțeleagă ca acea straduta este in diviziune si ca are voie sa intre oricine dorește sa meargă la casa ultimului vecin din spate
Casa mea este construită pe hotar, in spatele casei mele este o straduta care este cale de acces la 4 familii. 2 fam. sunt rude între ele si se tot cearta cu mai muti vecini. Zilele trecute o firma care schimba conductele de apa mi-au lovit peretele ( poliesterul)si au promis ca repara ei totul. Cind am mers sa vad aceste 2 fam au început sa înjure sa ies afara ca este curtea lor k sunt propietari majoritari si ca nimeni nu are voie sa intre.
Acum m-a întreb: dacă aceasta firma nu imi repara peretele, eu cum pot intra pe aceasta straduta sa repar.
M-a gindesc sa i-au semnături de la celelalte 2 fam, sa fac Reclamație la poliție?
Nu am vazut acte dar eu cred ca aceasta straduta sunt proprietari in egala măsura toate cele 4 familii
Multumesc
Eu vb cu vecinul in urma cu 3-4 ani dar de Cind a început cu reclamații am încercat sa i-l evit , așa am si fost sfătuit de d-nii de la poliția de sector . Iar acum nu trece 6-8 luni ca iar vine o Reclamație :))
Promit ca am sa vb din nou cu acest mediator si am sa va țin la curent si cu suma de bani care mi-o va cere la încheierea PV. si am sa i-l las si pe acest ,, Tortionar'' sa între in curte ca sa poată dormi linistit. Dar sa știți ca acest job de mediator este f.grea, sa aveți contact cu atâtea minti nebune si sa le explicati care au sau nu dreptate!
O seara liniștitoare va doresc.
Multumesc mult ptr răspunsurile date!
Mai am o singura întrebare?
Trebuie sa vina vecinul in curtea la mine sa vadă el ca acele acuzatii nu se adeveresc, nu este suficient ca acest domn mediator a vazut el ca doar este o persoana autorizată si ar trebui sa aibă încredere in dinsul!
Vecinul este o fire care caută sa provoace scandal iar eu încerc sa i-l evit k poate scap vre-o înjurătură pune martor o persoana din fam cu care se are el bine si iar m-a trezesc cu alta Reclamație la poliție, deaceea nu las lăsa sa între in curte la mine.
Multumesc mult ptr amabilitatea Dv de a îmi raspunde
In contractul de mediere este trecută suma de 200 RON ptr care am primit si chitanța, doar ca eu ma-m supărat Cind mi sa cerut ca vecinul sa între in curtea mea sa vadă cu ochi lui ca acele acuzatii sunt neadevărate si ca apoi urmează sa mi se elibereze un PV care m-a va costa încă 200 RON . Am refuzat sa mai continui discuția iar atunci mediatorul mia spus ca ii va elibera doar vecinului acest PV de încheiere si ca va sti dinsul ce sa scrie in el.....
Acum întreb dacă nu trebuie sa primesc si eu un PV de încheierii si dacă in PV va scrie ce a constatat mediatorul la fata locului ca el a intrat in curte si a vazut ca nu sunt nici un fel de probleme sau va scrie doar k nu sa ajuns la nici un acord in privința problemei.
Si la ce ne folosește acest proces verbal de încheiere.
Multumesc mult ptr răspuns
Acest vecin are varsta de 83 ani a lucrat in MAPN , el vorbeste doar cu o singura familie din vre-o 15 familii de pe strada si pe parcursul a 3 ani de cand sunt vecin cu el mi-a faƒcut mai multe plangeri la polit›ia de sector , motivele fiind nefondate si la rugamintea d-lui polit›ist ca ar fi mai bine sa ne intelegem ,am semnat amandoi o declarat›ie ca vom da semne de buna purtare . Eu am specificat ca eu nu am nimic cu el si ca doresc sa nu mai fiu pus pe drumuri cu asfel de sesizaƒri nefondate. De la acea declarat›ie mi-a mai faƒcut vreo 3 plangeri. Acum va intreb cum sa nu fiu suparat cand el continua cu reclamatii si am ajuns sa si platesc bani pentru ca acest mediator sa il calmeze si sa il faca sa inteleaga ca nu are dreptate!

Editat moderator: va rog nu mai scrieti cu diacritice, deoarece fontul folosit creaza probleme in textul salvat. Multumesc pentru intelegere.
Buna seara
M-am trezit cu un domn la poarta care este mediator,
El fiind trimis de un vecin, mi-a povestit despre ce este vprba, ( ca prin udarea gazonului o parte din apa s-ar duce la Fundatia casei vecinului si ca o planta ornamentala agatata pe o plasa de Buzau s-ar atinge de peretele casei lui)
Am semnat ca accept medierea si mi-a cerut 200 RON
Dupa circa10 zile m-a suna ca a vorbit cu vecinul meu, ca totul este OK si ca vrea sa facem incheierea medierii. La intalnirea care a urmat acest mediator a spus ca trebuie sa il las pe vecinul sa intre in curtea mea sa vada cu ochi lui ca cele mentionate nu se adeveresc.
Am acceptat sa vina sa vada iar mediatorul mi-a mai cerut 200 RON pentru o hartie de incheiere a mediere.
Atunci m-am suparat si nu am mai continuat discutia .
Acum ma intreb daca am procedat bine si ca acest mediator m-a informat ca va face o hartie in care o sa scrie niste neadevaruri .
Mai ma gandesc de ce trebuie sa platesc eu acesti bani.