Prima facultate este din cadrul Politehnicii si pe baza diplomei de inginer am obtinut si certificatul de inspector SSM.
Nu am fost incadrata niciodata in cadrul unui Serviciu SSM, dar la fostul loc de munca m-am ocupat de instruirea periodica a lucratorilor deoarece absolvisem cursurile SSM organizate de fostul angajator.
In conditiile actuale in care nu sunt platita suplimentar si activitatea necesara nu este doar de secretar a CSSM, ci pp.si alte activitati specifice lucratorului desemnat SSM, nu inteleg de ce sunt obligata sa accept o numire abuziva, in conditiile in care eu nu m-am angajat si nu sunt platita decat pt.munca de economist, care-mi este atent analizata si mi se cer aceleasi rezultate ca si celorlalti colegi economisti, care nu au aceeasi bataie de cap.
De ce nu pot refuza numirea? Sa inteleg ca nu pot scapa decat daca-mi dau demisia (culmea) din postul de referent in economie si plec?
Parca sunt condamnata pe viata, doar pt. ca am o calificare suplimentara mentionata in cartea de munca....
Cred totusi ca e vorba de un abuz!
Pe baza rationamentului dvs. daca am diploma de inginer , de economist si inspector SSM, mi se pot trece in fisa postului de catre angajator oricat de multe sarcini de serviciu, care se tot suplimenteaza, cu diverse activitati, cu salariul initial neschimbat, doar pt. ca am studiile necesare si nu pot refuza nimic?
Va multumesc pt. raspuns.
Am citit si Legea 319/2006 si Normele de aplicare, tocmai de aceea ma interesa ceea ce se poate intampla dincolo de prevederile legale, adica numirea ca lucrator desemnat SSM, din cadrul angajatilor cu CIM pe durata nedeterminata, cu nivel mediu de instruire SSM, cu atributii prevazute in fisa postului atat pe linie profesionala (economist) cat si pe linie SSM.
Nu vreau sa accept numirea, cum pot proceda legal?
Ce pot invoca in afara de faptul ca eu sunt angajata referent in ec. si nu inspector SSM si nu primesc 2 salarii, ci doar unul ca si ceilalti colegi economisti?
Sunt angajata ca referent in economie generala si am in fisa postului responsabilitati corespunzatoare, dar am primit si decizie de lucrator desemnat SSM.
Mentionez ca am cursul de 100 ore pt. inspector SSM, nivel mediu, dar nu facut pe cheltuiala angajatorului actual, ci prin intermediul fostului angajator.
Pot fi obligata legal, sa accept numirea ca si lucrator desemnat SSM?
Mentionez ca exista si un contract cu o persoana externa autorizata SSM, pt. consiliere si unele instruiri, dar in conditiile in care sarcinile mele de serviciu (ca economist), imi sunt atent monitorizate si cuantificate, nu doresc sa accept in plus si aceasta noua sarcina, pe linie SSM.
Vreau sa stiu daca pot inchiria un apartament fara ca eu proprietar, sa detin certificatul energetic, daca chiriasul declara ca nu este interesat de existenta acestui certificat ? Mentionez ca pana in prezent am inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere pe 1 an, aceluiasi chirias, dar nu prin notariat, ci doar printr-un contract de inchiriere tipizat, predat la sectia financiara din oras. Daca nu am acest certificat energetic ce risc? Sa nu mi se mai primeasca contractul la Finante? Ce treaba poate avea statul daca chiriasul nu solicita acest certificat....Chiriasul cunoaste conditiile (in care a locuit deja) si simpla existenta sau inexistenta a acestui document nu-l afecteaza nicicum, ce treaba are in acest caz statul? De ce ma obliga?