avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Helenmire

Activitate Helenmire

L-am cautat pe Facebook cu speranta ca are cont, iar contul e pe numele lui adevarat. In momentul cand i-am vazut poza de profil am simtit ca este el si i-am trimis cerere. Problema e ca el nu e o persoana care sta pe facebook si a vazut cererea abia dupa vreo 6 luni... apoi am fost in tara si ne-am intalnit... sper din toata inima sa reusiti si d-voastra sa va gasiti fratele.
Multumesc pentru raspunsuri, intr-un final am reusit sa dau de fratele meu si totul este bine acum! Va multumesc inca odata pentru ajutor!
Buna ziua. Am doua fete in varsta de 23 si resppectiv 18 ani. Prin sentinta judecatoreasca ele au fost incredintate tatalui pe vremea cand erau minore. Desi ele au devenit majore, inca le platesc alocatia dat fiind ca sunt in invatamant. Fata cea mica, incepand din luna iulie a acestui an se va muta la mine definitiv, deci pentru ea nu va mai trebui sa platesc alocatie, dar cealata fata care acum termina facultatea si locuieste cu tatal sau, doreste sa mai faca si Masterul inca 2 ani, deci ea va mai trebui intretinuta in acest timp. Totusi, daca eu am una din fete, care desigur isi va continua studiile alaturi de mine, va trebui sa ii platesc celeilalte in continuare alocatie?
Va multumesc!
Mai intai, multumesc pentru raspuns! Am intrat pe site-ul lor si ca sa primesc un raspuns a trebuit sa ma autentific, si am facut-o, dar la sfarsit am avut o mare surpriza :( mesajul de bun venit pe site era insotit de urmatoarea replica: "Va invitam la sediul primariei pentru a va ridica parola" :(
Buna ziua, as avea nevoie de ajutorul d-voastra cu un sfat. Trebuie sa complectez niste formulare in vederea emigrarii intr-o tara straina. In acest formular mi se cer diferite date despre mine, parinti, frati, surori, etc. Problema a aparut cand a trebuit sa scriu data de nastere si de deces a mamei mele si date despre fratele meu de care nu stiu nimic de mai bine de 20 de ani :(. Mama mea a murit cand eu aveam 3 ani si din pacate nici una din surorile ei nu mai e in viata. Tatal meu m-a abandonat la o casa de copii si nu a mai vrut sa stie de mine de foarte multi ani. Desi prin anul 2010 cred, am fost in tara si l-am cautat (am zis eu ca totusi e tatal meu) l-am gasit, dar din pacate a ramas neschimbat, nu am putut sa tin legatura cu el. Am notat atunci numarul lui de telefon dar acum numarul e "nealocat":( Fratele meu care a ramas la el, e de negasit. Tot din pacate nu am cum sa vin in tara in viitorul apropiat. Aveti vreo idee cum as putea sa dau de el sau tatal meu? Am mare nevoie de aceste date.
Va multumesc!
Știu ce spuneți,înțeleg perfect. Ea nu știe asta si nu va ști pentru ca nu vreau sa se folosească de asta și sa ii para rău. Eu oricum va mulțumesc mult pentru răspunsuri și păreri.
Tot din cauza scolii nu a venit la mine, chiar si acum, înainte sa plece în tara din vacanta de vara, am discutat cu ea pe aceasta tema și am ajuns la concluzia ca ar trebui sa rămână în tara sa termine clasa a XII-a sa dea bacalaureatul acolo. sa vina la noi sa urmeze o facultate, dar, întotdeauna e un dar. In cazul ei are ceva neînțelegeri cu tatăl sau și în caz ca se ajunge la "neînțelegeri" majore, as fi vrut sa știu dacă poate sau nu pleca fără acordul tatălui.
Este exclus sa nu se adapteze la noi, deoarece în afara de vacanta de iarna, ea vine la noi (sunt recăsătorita) din 2008 în fiecare vacanta. Știe foarte bine cum trăim, cum ne descurcam și ce o așteaptă aici. In legătură cu limba în care va trebui sa studieze, va fi engleza, pe care o vorbește deja foarte bine și încă studiază!
Va mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Buna ziua,
Am un copil care prin hotărâre judecătorească i-a fost încredințat tatălui, dar copilul (fetita mea) ar vrea sa vina sa locuiască cu mine după ce va împlinii 18 ani, deși mai are încă scoală, ea fiind acum în clasa a XI-a de liceu. Va împlini 18 ani în februarie anul următor. Are dreptul sa decidă singura acest lucru fiind majora? Trebuie sa specific ca nu locuiesc în tara și din cauza acestui fapt, de fiecare data când a venit la mine, a avut nevoie de aprobarea tatălui.
Va mulțumesc.
Da, este corect ce spuneti, dar momentan nu am nici un venit, nu am nici cu ce sa ma intretin pe mine, nu am nici banii de chirie. Problema e ca nu sunt in tara, si nu am nici un avocat care sa ma reprezinte si nici bani sa platesc unul. Daca nu eram in aceasta situatie, nu as fi scris si nu as fi intrebat. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Si ca sa aveti o idee am sa va spun ca in afara de alocatia fetelor pe care am platit-o lunar pana acum, mereu le-am trimis si in plus daca a trebuit sau am avut posibilitatea. Nici vorba de rea credinta!