Buna ziua, as vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca am ramas fara serviciu ( frima unde lucrez s-a inchis) in legatura cu plata pensiei alimentare pentru cele doua fete ale mele care lociuesc cu tatal lor. Cea mare are 22 ani si e studenta in anul IV iar cea mica are 17 ani si e in clasa aXI-a. Deocamdata situatia mea financiara e foarte proasta, eu neputandu-mi asigura mie intretinerrea deci implicit nu mai am cum sa imi achit pensia catre fete. Ce ar trebui sa fac? Sau ce ar trebui sa stiu? Va multumesc!
Inchipuiti-va ca fetele sunt la dvs si ramaneati fara servici. Ce faceati ? La fel procedati si in cazul dvs.
Cereti in instanta reducerea pensiei raportat la veniturile dvs actuale, daca nu aveti venituri nici din somaj, pensia se va stabili raportat le venitul minim pe economie, max 33% din acesta.
De plata pensiei nu sunteti scutita, copiii trebuie intretinuti de parinti, daca nici tatal nu ar avea, ce ar trebui sa faca fetele ?
Da, este corect ce spuneti, dar momentan nu am nici un venit, nu am nici cu ce sa ma intretin pe mine, nu am nici banii de chirie. Problema e ca nu sunt in tara, si nu am nici un avocat care sa ma reprezinte si nici bani sa platesc unul. Daca nu eram in aceasta situatie, nu as fi scris si nu as fi intrebat. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Si ca sa aveti o idee am sa va spun ca in afara de alocatia fetelor pe care am platit-o lunar pana acum, mereu le-am trimis si in plus daca a trebuit sau am avut posibilitatea. Nici vorba de rea credinta!