avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai trebuie sa platesc alocatie pentru copii daca unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai trebuie sa platesc alocatie pentru copii daca unul din copii s-a mutat la mine iar unul a ramas cu tatal sau?

Buna ziua. Am doua fete in varsta de 23 si resppectiv 18 ani. Prin sentinta judecatoreasca ele au fost incredintate tatalui pe vremea cand erau minore. Desi ele au devenit majore, inca le platesc alocatia dat fiind ca sunt in invatamant. Fata cea mica, incepand din luna iulie a acestui an se va muta la mine definitiv, deci pentru ea nu va mai trebui sa platesc alocatie, dar cealata fata care acum termina facultatea si locuieste cu tatal sau, doreste sa mai faca si Masterul inca 2 ani, deci ea va mai trebui intretinuta in acest timp. Totusi, daca eu am una din fete, care desigur isi va continua studiile alaturi de mine, va trebui sa ii platesc celeilalte in continuare alocatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:59, 28 Aprilie 2014
Puteti sa vorbiti cu fata cea mare despre pensie. Legal, dvs datorati pensie celei mari, iar daca nu doriti sa platiti va poate actiona in judecata, iar fata cea mica are drept la intretinere de la tatal ei si daca doreste isi poate actiona in judecata tatal.
Puteti sa stati de vorba si sa compensati aceste cheltuieli, scutiti doua procese.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotararijudecatoresti definitive si irevocabile luminic luminic Buna ziua . sotul meu are doua fete dintr-o casnicie anterioara incredintate prin hotarare definitiva si irevocabila fetele sunt la noi de 4 ani recent fosta ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara serviciu, mai sunt obligata sa platesc pensie alimenara? Helenmire Helenmire Buna ziua, as vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca am ramas fara serviciu ( frima unde lucrez s-a inchis) in legatura cu plata pensiei alimentare pentru cele ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)