avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea unei hotararijudecatoresti definitive si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea unei hotararijudecatoresti definitive si irevocabile

Buna ziua . sotul meu are doua fete dintr-o casnicie anterioara incredintate prin hotarare definitiva si irevocabila fetele sunt la noi de 4 ani recent fosta sotie a deschis proces de reincredintare a minorelor precizez ca fetele au 14 respectiv 10 ani cea mare doreste intradevar sa se mute la maicasa iar sotul a fost deacord cu acest lucru dar dupa ce aceasta va termina clasa a opta . Acum cateva zile fosta sotie a invatat-o pe cea mare sa fuga de acasa inpreuna cu cea mica (avem dovezi cand afirmam aceste lucruri declaratia unei colege dea fetei celei mari cum ca a auzit cum mama lor o invata pe cea mare cum sa plece de acasa ba mai mult chiar aceasta a trimis o masina dupa ele ,un nepot de-=al ei nu stim insa daca in masina cu care au plecat fetele era si mama lor declaratia colegei a fost facuta in fata organelor de politie si semnata atat de aceasta cat si de mama ei ). Sotul a fost la politie a depus plangere inpotriva acesteia iar acum nu stim ce sa mai facem in continuare a fost sa ia fetele de la domociliul fostei neveste dar aceasta nu doreste sa le lase sa mai plece de acolo (locuieste intr-un sat la vreo 100 km distanta ) suntem curiosi daca declaratia fetei (colegei)va fi luata in considerare tinand cont ca aceasta e minora tin sa precizez ca fata cea mare spune ca ele au plecat cu autocarul deci vrea sa o acopere pe mama lor .Din spusele politiei dosarul se va judeca ca un proces penal iar acestia ne-au spus sa asteptam .Sotul a mai depus o plangere impotriva fostei deoarece aceasta nu a platit pensia alimentara de 3 ani politia ne-a spus ca acum cele doua plangeri vor fi analizate impreuna de un judecator . sotul nu stie cum sa procedeze ar vrea sa ia un executor si sa se duca sa ia fetele tinand cont de faptul ca ;luni va incepe scoala si nu doreste ca fetele sa intrerupa studiile ,politia spune ca pana sambata sau cel tarziu duminica fosta ar trebui sa aduca fetele inapoi . Nu stim cum sa procedam ,am dori sa nu ingreunam situatia si nici sa speriem copii .
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 14:32, 6 Februarie 2010
avem 2 situatii.abandonul de familia,art.305 c.p. care prevede neplata cu rea-credinta a pensiei alimentare si 2-nerespecatrea hotaririi judecatoresti ;art.271 c.p.
in practica aceasta infr.se aplica in cazul nerespecatrii hot.judecatoresti privind incredintarea minorului si in cazul nerespecatrii interdictiei de a nu te afla intr-o localitate.
recomand calea amiabila pt.rezolvarea problemei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie de familie dificila GeogeIon GeogeIon Buna ziua, Am o problema mai complicata. Divortul s-a pronuntat in martie 2020 si finalizat (apel) in noiemberie 2020, separatia in fapt in fapt s-a produs ... (vezi toată discuția)
Divort si copii Lenna Lenna Buna ziua! Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Unchiul meu a divortat anul trecut, in urma casatoriei au rezultat 3 copii, 2 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ContSters88252 ContSters88252 buna ziua dupa trei ani de procese pentru stabilirea unui program de vizitare a minorei respectiv a fetitei mele, am reusit sa-mi castig ... (vezi toată discuția)