avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate StoMada

Activitate StoMada

Buna seara,

Am o intrebare cu privire la calculul a doi indicatori finaciari :
- indicatorul lichiditatii curente = active curente / datorii curente, daca activele curente sunt aceleasi cu activele circulante valoarea acestui indicator este sub 0.5, lucru anormal tinand cont ca valoarea acestuia trebuie sa fie in jur de 2, iar firma este una prospera nu are probleme cu plata datoriilor; daca folosesc valoarea activelor totale (active imob+active circulante) rezultatul este mai aproape de adevar. Este total gresit daca folosesc val activelor totale in loc de val activelor circulante?
- indicatorii de risc are vreun rost sa ii calculez daca societatea nu are credite (de niciun fel), doar imprumuturi de la asociati (nepurtatoare de dobanzi)?
Multumesc.

Multumesc mult.

Eu primesc facturi de chirie spatiu de la un furnizor, iar la inregistrarea in programul de contabilitate sunt atentionata ca partenerul este platitor de TVA (la incasare), iar factura nu are TVA si ma gandeam sa nu fi gresit acesta.
Chiriile de spatiu sunt scutite de TVA?

Multumesc.
Buna ziua.

Compania la care lucrez doreste sa plateasca taxa de studii a unui angajat. Universitatea nu emite facturi pe firma si la sfatuit pe acesta sa faca un contract de comodat!!! Eu cred ca trebuie sa se faca un contract de sponsorizare sau donatie. Care este mai convenabil si de ce?

Multumesc.