avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul indicatori finaciari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul indicatori finaciari

Buna seara,

Am o intrebare cu privire la calculul a doi indicatori finaciari :
- indicatorul lichiditatii curente = active curente / datorii curente, daca activele curente sunt aceleasi cu activele circulante valoarea acestui indicator este sub 0.5, lucru anormal tinand cont ca valoarea acestuia trebuie sa fie in jur de 2, iar firma este una prospera nu are probleme cu plata datoriilor; daca folosesc valoarea activelor totale (active imob+active circulante) rezultatul este mai aproape de adevar. Este total gresit daca folosesc val activelor totale in loc de val activelor circulante?
- indicatorii de risc are vreun rost sa ii calculez daca societatea nu are credite (de niciun fel), doar imprumuturi de la asociati (nepurtatoare de dobanzi)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 02:54, 24 Mai 2014
Lichiditatea generală = Active circulante/Datorii curente
Lichiditatea imediată = (Active circulante-Stocuri)/Datorii curente
Rata solvabilității generale = Active totale/Datorii curente

Lichiditatea generală–exprimă capacitatea firmei de a face faţă obligaţiilor curente pe seama capitalului circulant. Se recomandă ca indicatorul de lichiditate generală să fie mai mare decât 1.
Lg = AC/Dc unde AC = active circulante Dc = datorii curente

Lichiditatea imediată - are aceaşi semnificaţie ca şi lichiditatea generală, dar elimină din calcul stocurile, care uneori pot fi greu vandabile.
O diferență de rezultate foarte mare între lichiditatea generală și lichiditatea imediată ne spune că stocurile existente ale firmei sunt foarte mari.
Li = (AC-S)/DC unde S = stocuri de valori materiale

Activele imobilizate, implicit activele totale nu sunt usor si imediat mobilizabile (transformare inj lichiditati) astfel ca nu pot fi luate in calculul indicatorului de lichiditate (vezi definitiile)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din domeniul consultantei financiar contabile stroetania stroetania buna ziua as dori sa apelez si eu la bunavointa dv oastra sa ma ajutati cu o analiza financiara a unei firme a carei indicatori se prezinta astfel: Indicator ... (vezi toată discuția)
Indicatori de lichiditate euSSG euSSG Va rog sa ma ajutati. Am nevoie sa calculez indicatorii de lichiditate ai unei banci(lichiditatea imediata,lichiditatea curenta,rata ... (vezi toată discuția)
Pozitia financiara a intreprinderii simona89 simona89 Am de calculat pozitia financiara a intreprinderii, si profa mi-a zis ca sunt 4 factori care det pozitia, unul din ei fiind \"relatia intreprinderii cu ... (vezi toată discuția)