avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pozitia financiara a intreprinderii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pozitia financiara a intreprinderii

Am de calculat pozitia financiara a intreprinderii, si profa mi-a zis ca sunt 4 factori care det pozitia, unul din ei fiind "relatia intreprinderii cu actionarii"(ceilalti 3 nu-i stiu). Chiar nu stiu ce ar trebui sa fac, deoarece in toate cartile am gasit ca pozitia financiara este determinata de FR, TN, NFR, solvabilitate, in nici un caz nu am gasit acesti 4 factori! MA POATE AJUTA CINEVA CU UN RASPUNS??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: simona89 , utilizator 10:52, 26 Iunie 2011
Pozitia finaciara a unei intreprinderi este definită de resursele economice pe care le controlează, de structura financiară a activelor, datoriilor şi capitalului propriu, de lichiditatea şi solvabilitatea valorilor economice şi de capacitatea sa de a se adapta la schimbările mediului în care îşi desfăşoară activitatea.
Ecuatia fundamentala a pozitiei financiare este de forma:
Capital propriu=Activ-Datorii

O intreprindere are o pozitie financiara pozitiva in cazul in care capitalul propriu este mai mare sau cel putin egal cu datoriile cu valoare economica. Aceasta conditie indica faptul ca intreprinderea, ca subiect de drept, are posibilitatea sa plateasca obligatiile fata de terti, atat pe parcursul desfasurarii activitatii sale cat si la lichidarea sa.
Poziţia financiară se determină pe baza informaţiilor din bilanţ, şi performanţa pe baza contului profit şi pierdere.Prin analizei efectuata cu ajutorul bilantului financiar se poate aprecia daca intreprinderea are o buna pozitie financiara, daca valoarea reala a firmei este mai mare decat cea contabila, are un grad ridicat al autonomiei financiare si un grad scazut al riscului financiar exprimat prin solvabilitatea acesteia.

Acesta este punctul de plecare pe care trebuie sa il aveti pentru a putea efectua tema data. Bafta!


multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din domeniul consultantei financiar contabile stroetania stroetania buna ziua as dori sa apelez si eu la bunavointa dv oastra sa ma ajutati cu o analiza financiara a unei firme a carei indicatori se prezinta astfel: Indicator ... (vezi toată discuția)
Indicatori de lichiditate euSSG euSSG Va rog sa ma ajutati. Am nevoie sa calculez indicatorii de lichiditate ai unei banci(lichiditatea imediata,lichiditatea curenta,rata ... (vezi toată discuția)
Fond de comert vs. fond comercial raluca_marciuc raluca_marciuc care e diferenta dintre fondul comercial si fondul de comert? (vezi toată discuția)