avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din domeniul consultantei financiar contabile

buna ziua
as dori sa apelez si eu la bunavointa dv oastra sa ma ajutati cu o analiza financiara a unei firme a carei indicatori se prezinta astfel:
Indicator 31.12.n
Imobilizări 2000
Stocuri 1000
Creante 20000
Disponibilități 300
Capitaluri proprii 20000
Datorii mai mari de un an 2000
Datorii de exploatare 1300
Datorii bancare pe termen foarte scurt 0
Cel mai recent răspuns: carmelalita , utilizator 16:56, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua,

O analiza economica financiara a unei societati presupune o munca destul de laborioasa care cere si timp si spatiu, mai concret: analiza rezultatelor (cifra de afaceri, valoarea adaugata, productie/calitate); analiza cheltuielilor (din venituri totale, de exploatare, variabile si fixe, materiale si salariale, dobanzi); analiza performantelor pe baza rentabilitatii (profit, rate de rentabilitate, punct critic); analiza indicatorilor de creare de valoare; analiza pozitiei financiare (structura patrimoniala, echilibru financiar, viteza rotatie active circulante, bonitate); analiza riscului.
Cam asa arata o analiza completa.
Ar mai trebui si niste date la 30.06
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
carmelalita, utilizator
multumesc mult pentru rapsuns ,insa aceasta e problema data(de la lucrarea de stagiu expert contabil anul 1):
1. (7.) Analizați poziția financiară a unei întreprinderi din domeniul consultanței financiar‐contabile care prezintă următoarea situație financiară:
Indicator 31.12.n
Imobilizări 2000
Stocuri 1000
Creante 20000
Disponibilități 300
Capitaluri proprii 20000
Datorii mai mari de un an 2000
Datorii de exploatare 1300
Datorii bancare pe termen foarte scurt 0
alte detalii nu se dau
Bun. Am inteles. Sa incerc pe scurt sa va ajut:
1. analiza structurii patrimoniale are ca scop stabilirea si urmarirea evolutiei ponderii diferitelor elemente patrimoniale (A si P). Se analizeaza prin metoda ratelor de structura ale A si P), pe baza datelor din bilant.
2. analiza echilibrului financiar urmareste reflectarea raporturilor de egalitate dintre sursele de finantare si utilizarea resurselor financiare, dintre veniturile si cheltuielile aferente desfasurarii activitatii (pe t. lung). Aici trebuie analizat Frn (fond rulment net - propriu si strain). Indicatorii in analiza fondului de rulment sunt: PFrn - ponderea fondului de rulment in cap. permanent, Pfac - raportul de finantare a activelor circulante din fd. rulment net, Dz rot - viteza de rotatie a fd. de rulment net prin CA cifra de afaceri); analiza necesarului de fd. de rulment Nfr (active circulante - nonfinanciare si resurse curente - nonfinanciare). Mai este nevoie aici si de marja de atragere = nr. mediu de zile in care nec. de fd. de rulment se reconstituie de cifra de afaceri. Aceasta marja de atragere trebuie sa aiba valori intre 30 - 90 zile.
3. analiza trezorerie neta (cu indicatorii ei) adik disp. banesti ramase la disp. firmei rezultate din activitatea desf. pe parcursul exerc. financiar. TN = Frn - Nfr.
4. analiza vitezei de rotatie a activelor circulante = partea din patrimoniul firmei care are cel mai mare grd. de mobilitate (nr. rotatii, durata in zile). Aici se calculeaza si infl. modif. CA, al soldului mediu al AC, al stocurilor, al creantelor, al disponibilitatilor.
5. analiza bonitatii financiare = capacitatea de plata a datoriilor (lichiditatea & solvabilitatea). Aici se calculeaza: rata lichiditatii curente Rlc, rata lichiditatii rapide Rlr, rata lichiditatii imediate Rli, rata solvabilitatii globale Rsg, rata solvabilitatii financiare Rsf.

Cam acestea sunt capitolele pe care trebuie sa le urmariti. Analiza riscului nu intra in pozitia financiara. Doar daca doriti sa calculati dintr-un exces de zel...

Va doresc succes!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
carmelalita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de bonitate bancara dina10 dina10 Buna ziua. Vreau sa particip la o licitatie si in fisa de date se cere: \\" Scrisoare de bonitate bancara sau declaratii bancare corespunzatoare prin care ... (vezi toată discuția)
Calcul indicatori finaciari StoMada StoMada Buna seara, Am o intrebare cu privire la calculul a doi indicatori finaciari : - [b]indicatorul lichiditatii curente = active curente / datorii ... (vezi toată discuția)
Active fixe nete denissaeleonora denissaeleonora buna cine ma poate ajuta si pe mine.am de calculat rotatia activelor fixe din ratele privind managementul activelor dar problema e ca nu stiu care sunt ... (vezi toată discuția)