avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrunicole

Activitate dumitrunicole

Sunt in urmatoarea situatie:
Am o promisiune de cumparare o casa semnata anul trecut in ianuarie ( pt 12 luni), deci expirata. Am platit avans 45%, urmand ca la finalizare sa platesc restul prin credit ipotecar. Acum am fost notificata de catre notarul lor sa vin sa semnez CVC, mi-au dat toate actele..cu exceptia a celor de mai jos. Am aflat si eu de la banca ca nu sunt ok ca lipseste:
- releveu receptionat la OCPI lipsa ( l-am primit, dar nu este receptionat)
-proces verbal de receptie finala
-certificat edificare cladire .
Notara lor ne-a dar urmatorul raspuns:
In acest moment nu s-a putut face receptia la terminarea lucrarilor deoarece Primaria Mogosoaia a conditionat aceasta receptie de realizarea canalizarii pluviale pe strazile din comuna Mogosoaia, cerinta care nu depinde sub nicio forma de Constructor, fiind o lucrare edilitara.

De aceea, in loc de proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, Constructor a obtinut proces verbal de verificare a stadiului fizic de lucrari - atasat (stadiu 100% realizat cu exceptia racordului respectiv) si in loc de Certificat de atestare a edificarii, Constructor a obtinut Certificat de constatare a stadiului fizic - atasat (stadiu 100% realizat cu exceptia racordului respectiv), acest ultim Certificat fiind dealtfel si intabulat in cartea funciara. La celelalte vile, desi stadiul era exact cel la care sunt acum vilele xxx, receptia finala a fost admisa. In ce priveste releveul mentionat de banca, receptionarea de catre OCPI este conditionata de proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor de catre Primarie.

Intrebare : ce pot face in acest caz? Practic ei isi incalca obligatiile din promisiune de a-mi da toate documentele . Eu nu pot face credit deoarece nici o banca nu imi va acorda credit fara aceste 3 acte.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de pierderea avansului in cadrul unei PROMISIUNE DE VÂNZARE -CUMPARARE.
S-a mentionat ca in mod particular, numai pentru situatia in care Promitentul-Cumpărător nu procedează la semnarea Contractului de vânzare din motive de neindeplinire a criteriilor de eligibilitate pentru acordarea unui credit bancar pentru achizitia Proprietatii Imobiliare datorita intervenirii unor modificari legislative/de politica bancara care au afectat acordarea unui credit pentru plata diferentei de pret, intre momentul semnarii prezentei Promisiuni si momentul semnarii contractului de vanzare, Promitentul-Vânzător va avea dreptul de a reţine cu titlu de clauză penală (așa cum este definită la art. 1538 din Codul civil) echivalentul Avansului 1 din Prețul de Vânzare (27000 EURO)
Nu inteleg cum am putea defini "modificari legislative/de politica bancara care au afectat acordarea unui credit". Desi la acest moment avem deja o simulare de credit consideram ca nu putem sa anticipam care urmeaza sa fie conditiile bancii la momentul semnnarii contractului astfel incat riscam sa nu mai fim eligibili pentru un credit
Sunt situatii pe care nu le putem anticipa ca de pilda micsorarea plafonul de indatorare al bancii , aspecte legate de firma de evaluare sau pur si simplu motive de impas financiar,
Ma poate ajuta cineva cum as putea sa pun definesc mai bine acel paragraf ?
Nu stiu exact cum sa calculez..Pana la urma se includ si lunile de concediu de maternitate la calculul indemnizatiei de crestere copil ?!
Buna ziua!

As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine.
Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in concediu prenatal.

Prin urmare ar fi mai avantajos financiar sa stau 126 de zile in concediu de maternitate sau dupa 42 de zile este mai avantajos sa intru in concediu de crestere a copilului?
Sunt salariata la o firma de cel putin 10 ani fara nicio intrerupere pe cartea de munca si fara nicio zi de concediu medical pana la data de 01 oct.
Permisul mi l-a inapoiat a doua zi ! Nu am avut nicio dovada..doar verbal mi s-a zis ca numai pot conduce 6 luni in Italia. Am doar un proces verbal intocmit care e in Italiana si pe care nu l-am descifrat.
Buna ziua am fost depistat cu o concentratie de 1,4 in aerul pur expirat in Italia. Eram la schi si aveam doar de mutat masina 200 m dintr-o parcare in alta, moment in care un echipaj de politie m-a oprit pentru un test de alcolemie. Am fost dus la sediul politiei intocmit un proces verbal, fara a face probe de sange. In seara aceea mi s-a oprit permisul si mi s-a zis sa-l ridic a doua zi la ora 12 (lucru care s-a si intamplat) cu interdictie de a mai conduce timp de 6 luni in Italia. As dori un sfat pentru a sti ce sa fac in viitor , sau eventual daca stie cineva sa raspunda , care e procedura? urmeaza sa vina ceva in Romania? . Multumesc !!
Răspuns la discuția Pensie anticipata partiala
deci nu diminueaza in nici un fel penalizarea de 45% faptul ca depaseste cu 6 ani stagiu de cotizare minim cerut de lege pentru pensionare anticipata partiala ?
O persoana de sex feminin nascuta in 12-oct-1958, angajata din aprilie 1977 fara intrerupere pe cartea de munca se poate pensiona anticipat partial, incepand din aceasta luna? Avand in vedere ca stagiu de cotizare este 36 de ani si ca ar mai avea 60 de luni pana la virsta standard de pensionare, se diminueaza penalizarea sau tot 45 % ramane? site-ul [ link extern ]

mi-a dat ca ar avea o penalizare de 12%.
ce parere aveti?
multumesc