avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate hudulineugenia

Activitate hudulineugenia

Cand s-a stabilit contributia de 700 lei, tatal avea netul 2800 lei ( in 2016). In conventia facuta la notar cu privire la pensia de intretinere se specifica suma 700 lei, indexata anual. Nu s-a indexat niciodata pt ca nu am cerut prin instanta, decat verbal. Desigur cheltuielile au crescut, in 2016 , copilul avea 2 ani si jumatate iar acum este in clasa I-a
Buna ziua ! divortul a fost in 2016, la notar si tot acolo sa stabilit de comun acord ca pensia de intretinere sa fie 700 lei ( adica 25 % din netul tatalui care era de 2800 lei ), cu indexare anuala ( asa scrie in conventia incheiata la notar in anul 2016)
Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial net de 2500 lei si nevoile copilului sunt mai mari ( after school, ore psiholog, rechizite, hrana, activitati etc ). Am sorti de izbanda ?
Buna seara !doresc sa stiu daca declaratia notariala data de unul dintre parinti privind iesirea minorului din tara, trebuie obligatoriu sa contina si numarul pasaportului si datele din pasaport ( minorul are pasaport individual ) sau sunt suficiente CNP-ul si datele din certificatul de nastere ?
Tatal indeplineste conditiile prevazute de lege dar nu doreste sa stea cu copilul o luna acasa, atunci poate sa stea mama? sau este obligatoriu sa revina la munca cu o luna mai devreme de data nasterii copilului ?
buna ziua! in data de 24 dec 2015 nepotul meu implineste 2 ani, cu cat timp inainte trebuie sa mearga mama sa anunte la primarie incetarea primirii indemnizatiei pt. crestere copil si cu ce documente? cand trebuie sa inainteze catre angajator cererea pt.incetarea suspendarii concediului pt. cresterea copilului? va multumesc!
Răspuns la discuția Pensionare la cerere
varsta standard de iesire la pensie este 61 ani si 9 luni dar pt ca am lucrat 27 ani in gr. 2 respectiv conditii deosebite pot sa scad din varsta standard 6 ani prin urmare pot sa ma pensionez la 55 ani si 9 luni. in acest caz intreb daca beneficiez de suplimentarea punctului de pensie
Buna ziua!eu pot sa ma pensionez la cerere la varsta de 55 ani si 9 luni datorita faptului ca am lucrat foarte multi ani in grupa 2 respectiv conditii deosebite, intrebarea mea este daca beneficiez de 0,25% in plus la punctul de pensie datorat grupei chiar daca ma pensionez la cerere? va multumesc!
Răspuns la discuția Sediu firma
va multumesc foarte mult pentru raspuns
Discuție Sediu firma
buna ziua! sotul meu are o firma de constructii( asociat unic), A construit o casa pe firma in care este si sediul firmei in 2011, in ce conditii poate sa o treaca pe el ca persoana privata?, se poate prin vanzare? daca DA, trebuie sa restituie TVA-ul, pt ca a beneficiat de deducerea TVA-ului