avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate dinamovid

Activitate dinamovid

Ce zici de prevederea asta din art. 96 al aceleeaşi Legi 161/2003:
"Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legãturã directã sau indirectã cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."
Care prevedere legală se aplică ?
Eu zic că se poate !
Care este sutuaţia juridică a faptelor şi actelor juridice realizate sub imperiul ordonanţei de urgenţă ?
Se menţin? Sunt nule de drept?
Mai exact, a apărut Legea 30/2012, pentru respingerea Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 1/2010 privind unele mãsuri de reîncadrare în funcþii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte mãsuri în domeniul bugetar.
Ce se întîmplă cu efectele ordonanţei de urgenţă ?
La modul general, care sînt consecinţele juridice ale respingerii unei ordonanţe după o anumită perioadă de aplicare a acesteia ?
1/2 din investiţiile în casă ? De la cine? În cadrul partajului ? Casa e a părinţilor soţiei.
Oricum n-am aflat cu e cu creditele.
Mulţumesc !
Contează ?
Au cumpărat autoturism, care între timp valorează doar 5.000 euro, ceva mobilă şi ceva investiţii (termopane şi centrală termică) în casa în care locuiesc, casă care e a părinţilor soţiei.
În mod normal este suficientă adresa de inaintare insotita de dispozitia de incadrare pe studii superioare.
Îţi garantez că vor aprecia Foarte mult dacă vei transmite şi o copie a procesului verbal al examenului de promovare, întocmit de comisie.

Bună ziua,
poate cineva să-mi dea o idee succintă despre modul cum poate statua instanţa cu privire la creditele bancare ale soţilor în cazul divorţului ?
mai precis: soţii au un credit de 15.000 franci elveţieni şi unul de 20.000 lei.
Menţionez că singurele bunuri comune sunt un autoturism (circa 5.000 euro) şi ceva mobilă
Mă refer şi la eventuala opozabilitate a sentinţei faţă de bănci. Poate instanţa stabili un credit doar în sarcina unuia din soţi ?
Mulţumesc

M-aţi lămurit asupra probelor.
Evident că am făcut economie de cuvinte dar mă gîndeam la ambii proprietari aflaţi în indiviziune, părinţii soţiei, că vor avea calitate de reclamanţi.
Pînă la urmă, dacă acţiunea se va introduce pentru lipsa de titlu, nu mai are mare relevanţă dovedirea caracterului soţului ... ??
În cazul ăsta revin la una din întrebările iniţiale: Nu ar trebui formulată acţiunea împotriva ambilor soţi, pentru ca instanţa, sau chiar pîrîtul să nu invoce ceva pe ideea că nu poate fi "destrămată" familia sau nu se pot impune domicilii diferite soţilor ?
Mulţumesc !
Mulţumesc mult.
Mai ales că mi-aţi atras atenţia asupra caracterului temporar al măsurilor ce pot fi admise pe calea ordonanţei preşedinţiale. Evident că prietena mea doreşte o măsură a evacuării definitive.
Presupun că, o acţiune în evacuare, justificată prin coroborarea existenţei pe rolul instanţei a cauzei de divorţ precum şi cu probarea caracterului violent al soţului, ar fi suficient motivată.
Legat de aspectul violenţei, turbulenţei (sper că nu depăşesc o limită rezonabilă a insistenţei în întrebare) m-ar interesa modalităţile de probare ale acestui comportament.
Acţiunea în evacuare fiind introdusă de soacră (proprietar) este acceptabilă mărturia soţiei ?
Deasemeni, poate ştiţi, dacă se pot obţine înscrisuri de la organele de poliţie asupra faptului că soţia a apelat şi la nr. de urgenţă 112.

Cu stimă şi, din nou, mulţumiri anticipate.
speta:
soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea soţiei.
După intrarea pe rol a cauzei de divorţ soţul a devenit şi mai violent decît de obicei.

O părere vă rog:
1. este viabilă o acţiune pe cale de ordonanţă preşedinţială pentru evacuare ? Promovată de proprietari (părinţii soţiei).
2. E cazul şi a unei cereri de intervenţie a soţiei sau e inoportună. Menţionez că toată lumea e interesată într-o evacuare mai urgentă.
3. Ce părere aveţi despre promovarea cererii de vacuare, pe cale de ordonanţă preşedinţială, împotriva ambilor soţi ? Mă gîndesc să nu apară vreo idee a instanţei în sensul că nu poate separa familia, etc. ... Evident că punerea în aplicare a sentinţei de evacuare ar urma să se facă, efectiv, doar asupra turbulentului.
Mersi, anticipat.