avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce acte trebuie trimise la ANFP dupa promovarea in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce acte trebuie trimise la ANFP dupa promovarea in clasa?

In urma absolvirii invatamantului superior - administratie publica- si sustinerii examenului de promovare in clasa( din referent in consilier) ce acte trebuie trimise cu adresa de instiintare ANFP? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dinamovid , utilizator 19:14, 10 Decembrie 2011
Pai exact acelea mentionate in art. 14 din Ordinul 1932/2009 privind regulamentul de promovare in clasa:

Art. 14
(1) Promovarea functionarilor publici care au fost admisi la examenul de promovare in clasa se face prin transformarea postului pe care sunt incadrati intr-o functie publica de executie de grad profesional asistent sau, dupa caz, principal, din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, cu stabilirea salariului in conditiile prevazute de legislatia privind salarizarea unitara a personalului din administratia publica.
(2) In aplicarea prevederilor art. 68 alin. (3) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, transformarea postului in conditiile prevazute la alin. (1) nu se poate face intr-o functie publica de auditor sau de consilier juridic.
(3) In aplicarea prevederilor alin. (1), autoritatea sau institutia publica are obligatia sa solicite Agentiei Nationale a Functionarilor Publici avizul privind functiile publice, in conditiile prevazute la art. 107 alin. (1) lit. b) si alin. (2)—(4) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza urmatoarelor documente:
a) solicitarea privind avizul de functii publice, cu indicarea temeiului legal prevazut de art. 107 din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) proiectul actului administrativ pentru aprobarea structurii de functii publice;
c) referatul de aprobare al actului administrativ prevazut la lit. b), care trebuie sa cuprinda motivarea in fapt si in drept a modificarii intervenite in structura de functii publice, cu identificarea denumirii, a clasei si a gradului profesional ale functiei publice detinute de functionarul public si ale functiei publice pe care urmeaza a fi promovat, precum si salariul stabilit potrivit legislatiei privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice;
d) raportul final al examenului de promovare in clasa a functionarului public, in original

e) alte documente necesare in aceasta situatie, stabilite prin ordinul presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici privind stabilirea listei documentelor necesare obtinerii avizului Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, precum si a modalitatii de transmitere a acestora de catre autoritatile si institutiile publice.
.
Nu cred ca m-am facut inteles.Nu e vorba de obtinerea avizului ci de instiintarea privind sustinerea examenului si promovarea in functie. Sau sa reformulez.Dupa absolvirea studiilor superioare si sustinerea examenului , se cere avizul ANFP sau se instiinteaza despre promovare? La aviz stiu ce acte trebuie sa trimit. Dar la instiintare????
Instiintarea nu este insotita de nici un fel de acte doveditoare; "stimate ANFP, va comunicam faptul ca in urma promovarii examenului de promovare in clasa, organizat de institutia X in data de Y dl. Capsunica a fost incadrat pe functia publica X clasa I , grad profesional asistent.
adresa de inaintare insotita de dispozitia de incadrare pe studii superioare.
În mod normal este suficientă adresa de inaintare insotita de dispozitia de incadrare pe studii superioare.
Îţi garantez că vor aprecia Foarte mult dacă vei transmite şi o copie a procesului verbal al examenului de promovare, întocmit de comisie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
dinamovid, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici rasarit8 rasarit8 Sunt functionar public,referent S,absolvent de studii superioare;in 23 decembrie am participat la examenul de promovare in clasa superioara si am fost declarat ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa andi_clane andi_clane Functionar public referent III, grad superior treapta 1, salariu de bază 1054 + 25% vechime ,după examenul de promovare în clasă în ce grad şi ce salariu ... (vezi toată discuția)
Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)