Neajunsurile nu pot fi remediate si am certitudinea ca se vor agrava in decursul timpului datorita lipsei calitatii lucrarii.
De aceea doreste sa rezilieze contractul si sa scape de ei. Acum cat mai poate, cat poate justifica ca termenul nu a fost indeplinit
Va rog sa mi spuneti ce ar trebui concret sa faca ca sa scape de acesti indivizi cu banii returnati
Buna ziua
O sa va expun cat mai simplu situatia
O prietena de familie, din provincie, a contractat cu dezvoltatorul unui ansamblu de locuinte, o garsoniera in valoare de 26.000 de euro. 5% TVA inclus. Avansul a fost de 1300 de euro
Acesta, dezvoltatorul s a angajat sa predea imobilul, complet finisat si racordat la utilitati (lucru specificat in contract) pana la data de 14.02.2014
Undeva in acest contract scrie si "In cazul in care promitentii vanzatori vor incheia un contract de vanzare-cumparare cu un tert fara acordul promitentei cumparatoare sau vor refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare la termenul stabilit, vor fi obligati la plata catre promitenta cumparatoare a dublului avansului de pret primit"
Ulterior semnarii antecontractului, a observat ca ce vroia sa cumpere duce lipsa de calitate si ca s a lucrat cu neprofesionalism. Mai exact pe data de 22 (ultima oara cand a fost acolo) nu erau nici macar peretii finisati, nu zic de parchet sau lavabila. Mai mult decat atat, apa curgea pe pereti, dovada ca intre straturile de glet nu s a asteptat suficient sa se usuce si ca izolarea nu s a facut ca la carte. Apoi am vazut poze si peste tot s au folosit materiale de proasta calitate.
Acestea sunt detalii tehnice pe care dansa nu le cunoscut si pe care eu le am aflat prea tarziu.
Intr un cuvant doamna si a deschis ochii si ar vrea sa renunte la acest imobil, pentru ca se simte pacalita. Totul s a facut prost, pe graba si nici macar nu se poate muta la timp. Dansa sta cu chirie si s a bazat pe acest termen de predare al imobilului si acum e in mare dificultate pentru ca trebuie sa elibereze locuinta in care a locuit pana acum
Va rog sa mi dati un sfat sau mai multe, cam ce ar trebui sa faca ca sa recupereze avansul fara probleme si cat mai putine alte cheltuieli. Mentionez ca depinde de fiecare leu si o mare parte din avans sunt bani imprumutati. Poate pentru unii pare maruntis, dar altii fac mari sacrificii si se uita la fiecare leu.
Va multumesc anticipat
Buna ziua
Doresc sa cumpar ca persoana juridica, (am o mica firma, de familie) o anumita cantitate de materiale din Uniunea Europeana. Materialele nu intra in categoria ilegale/periculoase. Este prima mea experienta de acest fel. Ma voi duce personal sa le achizitionez cu un autovehicul pana in 3, 5 tone sau cu un autoturism cu sau fara o mica remorca. In tari ca Germania, Franta, Olanda, UK, Spania. Va rog mult sa-mi raspundeti punctual, ca unui novice.
1. Am nevoie in vami de altceva, in afara de facturile respective?
2. Cum pot afla dinainte (de amenda) ce vignete si taxe sunt pe drumurile europene, ca sa le pot plati anticipat, in fiecare tara in parte?
3. Din cunostintele dumneavoastra, pot avea neplaceri in alte tari, ca cea a "fratilor" nostri unguri? Amenzi, controale nejustificate, cereri subtile sau grosolane de spaga... Va intreb pentru ca romani de-ai nostri s-au lovit de lucrurile acestea
4. Sunt conditionat la o anumita cantitate atunci cand le cumpar? (materialele urmand a fi comercializate ulterior)
5. Puteti sa-mi dati o trimitere despre cum/unde arata/se afla niste referinte despre Normele Europene de Siguranta ale produselor. Mai exact cum sunt sigur daca un aparat electric cumparat in UE, intruneste normele CE si poate fi folosit in Romania.
Va multumesc
Sarbatori Fericite
Doamne ajuta
PS Sper ca postez unde trebuie, daca nu, rog moderatorul s-o mute unde considera dansul
Sunt unul dintre miile de protestatari din Piata Universitatii, impotriva proiectului Rosia Montana. Intamplator sau nu, alaturi de altii, aseara 20.10.2013, am fost legitimat si datele mi au fost inscrise pe hartie. Singurul lucru care mi s a spus a fost ca "pentru verificare". Am cerut sa mi se spuna daca voi fi sanctionat si jandarmul mi a raspuns ca nu dar fara sa se prezinte (numele sau functia). In tot acest timp am fost filmat de un alt jandarm.
Va rog sa ma ajutati cu ce informatii credeti ca mi ar fi de folos (daca e posibil sa primesc amenda, in ce conditii se prescrie, ce m ar ajuta la intimidarile ale jandarmilor, obligatii ale lor , care sunt eventualele urmari etc)
Nu am sa renunt la protest si nici nu am de gand sa platesc, mai ales ca o fac pentru tara mea
PS. Va doresc mult succes in a l scoate pe puscariasul de nastase din Barou altfel institutia dvs isi va pierde foarte mult din credibilitate
Va multumesc foarte mult