O prietena de familie, din provincie, a contractat cu dezvoltatorul unui ansamblu de locuinte, o garsoniera in valoare de 26.000 de euro. 5% TVA inclus. Avansul a fost de 1300 de euro
Acesta, dezvoltatorul s a angajat sa predea imobilul, complet finisat si racordat la utilitati (lucru specificat in contract) pana la data de 14.02.2014
Undeva in acest contract scrie si "In cazul in care promitentii vanzatori vor incheia un contract de vanzare-cumparare cu un tert fara acordul promitentei cumparatoare sau vor refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare la termenul stabilit, vor fi obligati la plata catre promitenta cumparatoare a dublului avansului de pret primit"
Ulterior semnarii antecontractului, a observat ca ce vroia sa cumpere duce lipsa de calitate si ca s a lucrat cu neprofesionalism. Mai exact pe data de 22 (ultima oara cand a fost acolo) nu erau nici macar peretii finisati, nu zic de parchet sau lavabila. Mai mult decat atat, apa curgea pe pereti, dovada ca intre straturile de glet nu s a asteptat suficient sa se usuce si ca izolarea nu s a facut ca la carte. Apoi am vazut poze si peste tot s au folosit materiale de proasta calitate.
Acestea sunt detalii tehnice pe care dansa nu le cunoscut si pe care eu le am aflat prea tarziu.
Intr un cuvant doamna si a deschis ochii si ar vrea sa renunte la acest imobil, pentru ca se simte pacalita. Totul s a facut prost, pe graba si nici macar nu se poate muta la timp. Dansa sta cu chirie si s a bazat pe acest termen de predare al imobilului si acum e in mare dificultate pentru ca trebuie sa elibereze locuinta in care a locuit pana acum
Va rog sa mi dati un sfat sau mai multe, cam ce ar trebui sa faca ca sa recupereze avansul fara probleme si cat mai putine alte cheltuieli. Mentionez ca depinde de fiecare leu si o mare parte din avans sunt bani imprumutati. Poate pentru unii pare maruntis, dar altii fac mari sacrificii si se uita la fiecare leu.
Conditiile rezilierii contractului sunt cunoscute prietenei dvs,care detine contractul incheiat cu dezvoltatorul
Ar trebui ca anterior oricarui demers prietena dv sa analizeze daca neajunsurile constatate nu pot fi remediate astfel incat sa nu fie necesara rezilierea contractului
Pentru reziliere contract,daca nu se solutioneaza amiabil ,inclusiv datorita nerespectarii termenului ,trebuie apelat la mediator ,eventual instanta de judecata
Neajunsurile nu pot fi remediate si am certitudinea ca se vor agrava in decursul timpului datorita lipsei calitatii lucrarii.
De aceea doreste sa rezilieze contractul si sa scape de ei. Acum cat mai poate, cat poate justifica ca termenul nu a fost indeplinit
Va rog sa mi spuneti ce ar trebui concret sa faca ca sa scape de acesti indivizi cu banii returnati
Nefinalizare la termen
HCPC
Buna ziua,
Am vrut sa cumparam casa la cheie. Am semnat un precontract pt o casa in construcite, termenul de finalizare fiind 30 septembire, insa baietii se ... (vezi toată discuția)