avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate mariaa2453

Activitate mariaa2453

Nu , nu mai am alte abateri !Va multumesc pt promptitudine !
Buna seara

Am primit o pedeapsa penala pte savarsirea infractiunii de nerespectarea masurilor privind incredintarea copilulul , momentan este in desfasurare procesul de apel , as dori sa stiu daca cer cazierul judiciar apare deja fapta sau se inscrie doar la terminarea definitiva a procesului de apel . Va multumesc !

O seara placuta va doresc !
Buna ziua

Se poate exercita dreptul de vizita a unui parinte inainte de a avea Sentinta civila comunicata, dupa vechiul cod civil , este posibil sa poata fi pusa in aplicare in momentul pronuntarii ?
va multumesc , de inteles , am inteles ce as avea de facut dupa ce cunosc domiciliul si locul de munca al tatalui , dar problema e tocmai asta , cum sa aflu eu aceste informatii avand in vedere ca nu e dispus sa mi le dea ?
sa inteleg ca trebuie sa ma adresez ambasadei Frantei in Romania pt eventuale informatii ?
In urma unei sentinte civile minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare , tatal avand dreptul la un program de vizita si la plata pensiei de intretinere in favoarea minorei . Cum la momentul respectiv tatal nu obtinea venituri legale , sa fixat suma de 250 Ron lunar in favoarea minorei . Momentan , tatal minorei lucreaza pe teritoriul Frantei , dar dansul nu mi-a adus la cunostiinta acest fapt .

Doresc sa ma indrumati pe cat posibil carei institutii de pe teritoriul Frantei ma pot adresa in vederea cunoasterii cu exactitate locul de munca si domiciliul tatalui . Mentionez ca a achitat pensia de intretinere datorata doar in urma denuntului penal facut de catre mine , iar in acest moment datoreaza pensia de intretinere pe ultimele sase luni .Totodata detin nr de telefon din Franta al tatalui minorei cat si , dar nu cu exactitate, provincia in care ar putea domicilia
Doresc sa stiu daca contestatia la sentinta penala o pot formula si introduce eu , in calitate de parte condamnata sau este obligatoriu sa o faca avocatul .Totodata in cazul in care este admisa contestatie as avea dreptul la un avocat din oficiu ?
Buna ziua

Am depus la parchet o plangere penala pt neplata pensie intretinere minor , pensia fiind platita sporadic , in jur de 10 % din total ,ultima plata constand in suma de 1 Ron ( prin mandat postal ) platita in 2012 . Pe parcursul cercetarilor penale, ex-ul a platit suma de bani datorata .
Cercetarea penala se suspenda automat datorita faptului ca prejudiciul a fost acoperit sau se continua pt ca fapta a fost comisa .
Nu doresc retragerea plangerii penale .
Va multumesc frumos pt promptitudine si claritatea raspunsului !
Buna seara

Stimate domn Jocandi

Am vb cu banca , in ceea ce priveste probele e ok , insa aflandu-ma in strainatate tb sa imputernicesc o persoana care sa ma reprezinte la casieria bancii , functionara de la banca mi-a zis ca foarte multe procuri sunt respinse deoarece nu sunt bine intocmite .
Am rugamintea sa ma lamuriti in privinta procurii ,bineinteles daca este posibil .

Va multumesc !