Va multumescpentru raspuns insa aici lucrurile sunt mult mai complicate.As dori ca o institutie,ONG sau al tcineva din afara localitatii unde are loc procesul(aria de influienta a paratului este foarte mare si am fost avertizati chiar de politisti de acest lucru atunci cand am depus si plangerea penala) sa supravegheze acest proces.Alfel nu voi avea parte de o judecata impartiala si corecta.La sfarsit va ramane de facut doar o plangere la CSM si dupa apel una la CEDO.
Buna ziua,
As dori sa stiu carei institutii ar trebui sa ma adresez pentru a supraveghea desfasurarea unui proces deoarece consider ca nu am de o judecata corecta si impartiala(de exemplu mi s-au refuzat probe sub pretextul ca au fost depuse dupa termenul de administrare probatoriu.Am explica ca nu eram in posesia lor la termenul respectiv lucru demonstrat si de data prezente pe documentele emise.Pe de alta parte paratului ,la urmatorul termen i s-au acceptat probele chiar daca si in acest caz era dupa termenul de administrare probatoriu iar judecatoarea a recunoscut ca in ceea ce ma priveste a gresit cdar nu mai poate face nimic in acest caz deoarece deja s-a pronuntat).Acesta este doar un simplu exemplu din ceea ce s-a intamplat pe timpul procesului meu si nu pot sa trag concluzia decat ca infractorii sunt aparati de catre institutiile statului.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Buna seara,
Doream sa va intreb ce cai legale exista pentru atacarea unei sentinte definitive(data de instanta) ce priveste respingerea plangerii depusa impotriva ordonantei de neinceperea urmarii penale data de procuror.
Va multumesc
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca este posibil ca transferul de proprietate al unui autoturism sa se faca numai in baza unui inscris sub semnatura privata(inscris denumit "chitanta") unde este specificata o suma de bani ce reprezinta contravaloarea autoturismului.
Va multumesc
Buna ziua,
Chitanta cu care s-a prezentata in instanta este practic un inscris sub semnatura privata semnata de vanzator.
Ce valoare poate avea acest incris?Impreuna cu precontractul poate demonstra ca a avut loc un transfer de proprietate a unui autoturism?
Va multumesc
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca transferul de proprietate a unui autoturism intre o persoana fizica(vanzator) si una juridica(cumparator) se poate face pe baza unei chitante.Precizez ca intre cele doua parti a existat si un precontract.
Este necesara prezenta unui contract intre cele doua parti pentru a considera ca transferul de proprietate a avut loc?
Va multumesc
Buna seara,din pacate nu am reusit sa fiu foarte clar si de aceea a rezultat ca afirmatiile sunt contradictorii.
In continuare voi incerca sa dau mai multe explicatii dar nici de aceasta data nu stiu cat de clar voi fi.
Voi utiliza urmatoarele litere pentru a defini cele trei parti implicate:
A - primul proprietar
B - itermediar
C- proprietarul actual
Intre A si B exista un precontract si chitanta sub semnatura privata dar nu si un contract de vanzare cumparare
Pe contractul de vanzare cumparare incheiat de C apare la rubrica vanzator A dar a fost semnat de B
Pe cartea de identitate a masinii si certificatul fiscal emis apare doar numele lui A.
Initial A a declarat ca masina a fost lasata in consignatie lui B spre a o vinde.Acum insa sustine ca a vandut-o lui B folosind ca dovezi precontractul si chitanta sub semnatura privata deoarece doreste sa doveasca probabil lipsa calitatii procesuale si astfel sa nu mai raspunda pentru viciile ascunse
Nu stiu cat de clar am fost dar daca este nevoie voi incerca sa dau mai multe explicatii daca este nevoie
Va multumesc
Buna ziua,
Doream sa stiu ce obligatii are o societate comerciala in momentul in care se face o plata catre o persoana fizica, persoana fizica ce emite o factura sub semnatura privata? Cum poate fi verificat daca aceasta plata a fost efectuata in mod real si unde trebuie inregistrata ea de catre societatea comerciala? Este obligata societatea comerciala sa inregistreze aceasta tranzactie? Daca da, unde se face aceasta inregistrare? Mentionez ca la momentul de fata societatea este radiata si nu stiu cum as putea obtine informatiile enumerate mai sus.
Va multumesc.
Buna seara,
As dori sa stiu daca o chintanta incheiata sub semnatura privata intre o persoana fizica si una juridica , a carei valoare depaseste 10000 euro poate fi accepta in instanta sau aceste acte sub semnatura privata sunt acceptate numai daca suma nu depaseste 250 RON.
As dori sa stiu si articolul din nou cod de procedura civila care face referire la aceste aspecte la care am facut referire mai sus.
Va multumesc
Buna seara,
Deci sa inteleg ca printr-o expertiza grafologica se poate determina si perioada aproximativa cand a fost intocmit documentul.(perioda de timp care reprezinta diferenta dintre momentul in care a fost incheiat actul si cel care este trecut pe document este de aproximativ 2 ani.)
Credeti ca este necesara si un alt tip de expertiza?
Va multumesc pentru raspunsul dvs