avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate edwin_rosetti

Activitate edwin_rosetti

Răspuns la discuția Vanzare cu testament autentificat
La inceputul textului anterior, am uitat sa mentionez faptul ca tatal meu este decedat.
Răspuns la discuția Vanzare cu testament autentificat
Va multumesc pt. raspuns, dar, mai este o problema in aceasta speta;
In primul rand, sa clarificam gradul de rudenie cu testatorul si pe cine a trecut in testament:
Testatorul este matusa din partea tatalui meu si nu mai are niciun mostenitor in afara de subsemnatul.
In testament a fost trecuta sotia mea si fiul meu (asa a fost intelegerea fara probleme la data respectiva).
La data incheierii testamentului persoana in cauza (testator), nu suferea de boli neuro-psihice (conform adeverintei emise de catre medicul de familie si depuse la notariat).
La momentul actual, nu mai poate sa plece singura de acasa, deoarece nu mai stie sa se intoarca (chiar si in apropierea domiciliului), totodata avand si perioade de slabiciune (pur si simplu "cade din picioare"). Impreuna cu sotia mea, "am adunat-o de pe drumuri" de mule ori, fiind sunati de pe telefonul acesteia de catre diversi angajati ai magazinelor si farmaciilor din apropierea domiciliului (pe unde iesea la cumparaturi). Sotia mea, o viziteaza din doua in doua zile pentru ca nu mai iese din casa (in cel mai rau caz, o data pe saptamana), asigurandu-i tot ce-i trebuie (cumparaturi, hainele la spalat. pampers, etc).
Care este problema grava:
O vecina de palier, care este si presedinta asociatiei de locatari, a devenit peste noapte "binevoitoare", in conditiile in care au fost certate timp de 15 ani.
Mai mult decat atat; i-a dat acestei vecine si o copie de la cheile apartamentului "chipurile sa o mai viziteze din cand in cand". Totodata, cand a vizitat-o recent sotia mea, a gasit o masina de spalat noua, spunand "a mea matusa", ca i-a facut-o cadou vecina ...... la randul sau, aceasta vecina, spunand ca nu i-a facut-o cadou, ca "i-ar fi dat bani matusa mea sa cumpere masina de spalat" (in conditiile in care nici macar nu stie sa o foloseasca), fara sa prezinte vre-o factura. Tot aceasta vecina, i-a "cotrobait" prin apartament, spunand sotiei ca "a ajutat-o sa aranjeze putin lucrurile" (in situatia in care, are bani pusi deoparte in diferite plicuri si locuri din casa, in special de la pensie, la care noi nu ne-am permis sa umblam sau sa verificam cati sunt). La fel si cu facturile de utilitati (de care se ocupa tot sotia); nu au mai fost gasite la cutia de scrisori, iar dupa verificari, sa le aduca tot aceasta vecina (bineinteles cu termenul scadent expirat si neplatite).

Si acum intrebarea finala sau mai bine zis un sfat:
Cum trebuie sa procedam (la ce demersuri ar trebuii procedat), ca sa nu ne trezim ca i-a facut vre-un act de vanzare-cumparare (sau alt act pt ca sunt destule), acestei vecine "binevoitoare" peste noapte?

Am incercat sa-i explicam ca este ceva in neregula cu aceasta vecina, care dupa 15 ani cat au fost certate, peste noapte devine prietena si grijulie fata de ea.

PS: Am discutat si cu medicul de familie al matusei si a confirmat ca stie situatia, iar in cazul solicitarii unei adeverinte noi. ne va anunta (familia) si va trece mentiunile reale.

Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest mesaj si astept o parere din partea dumneavoastra in aceasta speta.
Buna seara,
Daca o persoana a intocmit un testament autentificat la notar pentru un apartament, mai poate sa-l vanda fara a solicita la notar anularea testamentului?
Astept raspuns de la experti.
Multumesc.
Multumesc; ramane valabila doar verificarea periodica la medicina muncii. Aceasta verificare, stiu sigur ca este obligatorie (bineinteles intra in obligativitatea angajatorului).
O zi buna in continuare.
La prelungirea CIM determinat sau la trecerea pe CIM perioada nedeterminata, se mai cer la dosar documente pt angajare ca la incheierea primului CIM?
EX: adev. medic familie, medicina muncii, cazier, etc ?
Personal, nu as mai vedea rostul completarii acestor documente, din moment ce acestea se afla deja la dosarul de personal.
Astept un raspuns din partea unor experti. Nu am gasit in legislatie mentiuni in acest scop.
Multumesc.
Răspuns la discuția Vodafone-reziliere
Cum interpretati, continutul legislatiei de mai jos?

"Legea 161/2010 completeaza lista clauzelor considerate abuzive":

<In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 497 din data de 19.07.2010 s-a publicat Legea 161/2010 care modifica art. 84 din Legea 296/2004 privind codul consumului si Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.>

<Conform legii, dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrins de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti.
Anumite clauze sunt expres prevazute in lege ca fiind abuzive si sunt considerate nule de drept.>
<Legea 161/2010 completeaza lista clauzelor considerate abuzive cu prevederea contractuala conform careia consumatorii trebuie sa platească o taxa de reziliere a contractului de prestari servicii, in suma fixa, daca solicita rezilierea inainte de expirarea perioadei minime pentru care a fost incheiat contractul.>

Aceste modificari legislative sunt aplicabile atat contractelor aflate in derulare, cat si contractelor incheiate dupa data intrarii in vigoare a acestui act normativ, 22.07.2010.

Conform prevederilor Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, instanta de judecata se pronunta cu privire la caracterul abuziv al unei clauze contractuale si poate dispune masuri reparatorii: modificarea sau anularea respectivei clauze si/sau aplicarea de sanctiuni contraventionale.

In ceea ce priveste contractele aflate in derulare, consumatorii trebuie sa inteleaga ca simpla modificare a actului normativ mentionat mai sus nu duce la anularea automata din contract a taxei de reziliere.
Se considera abuzive numai taxele de reziliere fara justificare economica, impuse de operatorul economic pentru a tine consumatorul captiv.>
Publicat pe site-ul: ANPC
Răspuns la discuția Vodafone-reziliere
In legea 161/2010 si 193/2000, sunt foarte clar specificate: se interzice folosirea clauzelor abuzive, de catre operatorii "(profesionisti)", si la folosirea taxelor de reziliere, taxe prin care clientul se tine captiv in retea, fiind obligat la plata acestora prin clauzele trecute in contract.
Aceste prevederi sunt publicate, si pe site-ul ANPC.
In cazul meu, adresa, comerciantul, si celalalte detalii, sunt trecute in fisierele atasate, la e-mail. Este vorba despre contracte de telefonie, avand acele clauze abuzive, publicate chiar de ANPC. Mai mult de atat, ce le mai trebuie? Dar, observ ca, au trecut 4 zile, si nu au trimis, nici macar acel nr. de inregistrare.